Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tal och text.

Min bok finns numera som talbok och du, DwH, är väl en av dem som får lov att låna en sådan. Jag har haft en del funderingar kring detta med talböcker.

Det är alltså inte så att alla får låna talböcker, utan bara de som har lässvårigheter p g a dyslexi eller nedsatt syn eller sådant där. Själv har jag inte ens fått höra inläsningen av min egen bok vilket jag tycker är lite synd. (Man skulle få en ersättning också men när, det kan man ju undra ...) Dessa inläsningar går INTE att köpa, till skillnad från de "kommersiella" talböcker som det ju numera finns rätt många av. Det handlar om helt andra inläsningar, gjorda av andra företag.

Jag undrar varför man inte skulle få lov att köpa en sådan här talbok när de ändå finns. Förutsättningen är förstås att priset täcker framställningskostnaden etc för ett sådant exemplar, men möjligheten existerar alltså inte ens. Finns det något bra skäl till det?

Vidare tycker jag att det skulle vara kul om e-böcker kunde kombineras med talböcker så att det blir lite mer multimedia av det hela. När man inte orkar läsa texten knäpper man över till voice mode och lyssnar istället. Visst är det en trevlig idé, NoK?


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:23
Datum: 2002/07/08