Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Terry Brooks

Anledningen till att det började bli lite dött var nog att jag var borta ett tag. Jag var uppe i Bollnäs på trav med familjen (jag, föräldrar + hund). Vi hade tagit ut alla säten som inte användes (höger och mitten där bak) på bilen (en Skoda av inte alltför stor storlek.
Hela semesterresan var planerad att hålla på ett par dagar och vi skulle då övernatta i bilen. Två på en madrass som under dagen var hoprullad för att ge mer plats och en i förarsätet. Jag hann välja förarsätet först, men trotts detta var natten allt annat än normal. Jag skall nu berätta exakt vad som hände utan att lägga till någonting, inte ens ändra dialogen avsiktligt:

Natt.
Sista loppet hade just gått och ugglans familj körde in bilen på en stig ute i skogen och gjorde i ordning för natten. Alla fönster öppnades en liten aning för att de skulle få friskluft, men ändå lagom lite för att hålla ute mestadelen av allt mygg. Madrassen rullades ut där bak och ugglan fällde ned sätet och tog av sig skorna. Efter att ha testat ett par olika positioner lyckades han till slut somna med fötterna tvärs över växelspaken ned på golvet vid passagerarsätet.
Lite senare (efter ett par minuters sömn, mitt på natten) satte ugglan sig upp och såg sig om efter något att dricka. En stor dunk (tidigare saftdunk) med vatten stod på sätet bredvid, och det passade perfekt. Ingen hade sovit särskilt bra eftersom de andra tydligen var vakna när han ställde ifrån sig dunken.
"Svårt att sova?" frågade Ugglan.
"Ja. Hunden ligger på oss och det är ändå trångt."
"Det var någon här utanför för ett tag sedan."
"Jasså?" sade Ugglan smått tvivlande.
"Det var någon typ klädd i vit skjorta."
"Han var klädd helt i vitt, och så hade han något vitt i handen, som en pizzakartong eller något?"
"Jaha..." sade Ugglan ointresserat "ett spöke kanske?"
"Kanske det."
"Eller en mentalpatient som rymt, och så hade han toapapper med för att han skulle skita i skogen?" föreslog Ugglan.
"Han rökte också."
Tystnad.
"Vem har lagt ett bananskal vid mina fötter" undrade Ugglan.
"Det finns en banan i."
"Inte nu längre." svarade Ugglan.
"Jag tyckte väl att det luktade fotsvett förut, men att det sedan började lukta banan!"
Tystnad.
"Luktar det inte bensin?"
"Kanske det var en bensindunk som mentalpatienten hade med sig?" sade Ugglan "Och sedan hällde han ut bensinen och försökte tända på med cigarretten?"



Ett lite halvkul semesterminne... Ingen vanlig natt precis, och man blev inte direkt utvilad :@)


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 20:12
Datum: 2002/07/28