Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Den ofelbare skaparen?

Robert Jordan har skapat ett mästerverk som är svårt att jämföra med andra författare inom samma genre. Han har skapat en fantastisk värld och tillika en fantastisk berättelse. Jordan skildrar inte bara en kultur utan flera olika i sin serie WoT. Jag har fascinerats över hur han kan väva ihop alla trådar så väl som han gör, hur han lyckas få allt att flyta samman...

...för han lyckas väl med det eller...? När jag tänker efter så har jag nog funnit två eller tre frågetecken kring det han skrivit. Ja rent ut sagt har jag funnit motsägelser i det han skrivit.

Jag kan ej exakt komma ihåg vad eller var dessa stod, så jag vill utmana er i att finna "fel" i hans berättelse, inte för att förstöra WoT utan för att gräva djupare i serien och diskutera den vidare.

En sak jag undrar över (som dock ej behöver vara ett fel) är bl.a. hur dimmornas spegel fungerar... för hur lyckas Moiraine kliva över muren i Baerlon m.h.a. det fenomenet... eller kliver hon egentligen över muren?

Jaja... jag ska försöka leta upp de "fel" jag funnit och lägga fram dem för er, så får ni analysera det... men det kan ta lite tid, det är lite att läsa igenom böckerna.


Namn: Surpuppan
E-post:
Tid: 17:20
Datum: 2002/08/09