Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

R.A Salvatore (några frågor)

Har du inte hört talas om R.A Salvatores Demon Wars?! Hädelse! Omedelbart känner jag ett tvång av att delge denna adress: www.rasalvatore.com Det mesta om hans böcker står där och ett flertalet intervjuer.

R.A Salvatore kan berömmas mycket för sin detaljrikedom utan att kladda för mycket. Intrigerna är inte särsklit högstående så alla kan förstå dem och samtidigt uppskatta dem. Och han främsta kännemärke enligt mig skulle vara hans beskrivningar av "fighting"-scener. Du vet precis vad som händer i detalj, varje fotsteg de tar. Känns lite mer verklighetstroget än något dravel från Jordan som mumlar om "svanen som dansar hambo" osv. Har inte en aning om vad Jordan syftar på vid de tillfällerna.

En annan utmärkt seria jag skulle föreslå från Salvatores sida är "The crimson shadow". En trilogi skriven i "klassisk" form. Dvs att den har med alla element som man kan tänka sig berör fantasy. Magi, krig, äventyr, magiska artifakter och trollkarlar osv. I sin egen rätt skulle jag kalla det en sann fantasy-trilogi, dom jag anser vara ett bra tillskott till fantasylitteraturen.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 19:40
Datum: 2002/08/10