Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Den ofelbare skaparen?

Sammanfattning för nedanföljande meddelande:
Jag är fjorton år och jag tycker WoT är för barnslig. Säger det er något?
Kvinnorna i WoT är som robbotar - de verkar mänskliga, med Yta och Djup och allt, men ytan (inte utseendet, utan handlingarna) är för blankputsad och Djupet är gjort av helt fel material på helt fel sätt. Det ger mig en läskig känsla av overklighet som jag ogillar, ungefär som såpor.
Såpor har ett underhållningsvärde, men de ger mig verkligen en läskig känsla när jag tittar på dem.





Meddelandet i sin helhet:
(flumvarning)
Jag tillkännager härmed att Jordan är Roande.
Olyckligtvis går jag hårt åt på roande böcker, vilket ger mig en Negativ attityd gentemot WoT.

Jag tycker de är för... barnsliga. Och om en fjortonårig flicka, som gått igenom det där stadiet där man är så rädd för att tas för barn att man blundar så fort man går förbi ett skyltfönster med leksaker och skriker "nej!" med skräckslagens stämma varje gång någon oförstående förälder tycker man ska gå och se en ny disney-film på bio, då är det ILLA.

Dessutom gillar jag inte tjejerna i WoT, eftersom de inte är tjejer utan dockor som avger en svag aura av tjejighet genom att bete sig som tjejer oftast låtsas att de beter sig, men ju inte beter sig på riktigt såvida det inte är nödvändigt att stärka rollen som Tjej. Ni vet - tjejer är tjejer men vi låtsas vara TJEJER, vilket vi är till viss del eftersom vi har bra inlevelse, men det som STÖR mig, är att Jordan inte fattar det.
Det borde inte gå att publicera en bok utan att ha listat ut hur tjejer tänker till viss del åtminstonde.
(Vill ni veta hur tjejer tänker? här är ett tips - individuellt. Helt olika från person till person. Men sedan beter vi oss, trots det, ibland exakt likadant. Konstigt, vad?)


För alla er som undrar vad jag babblar om, kommer det nu - Jordan har förståt att varje kvinna är mer en en "person" (naturligtvis är jag och alla andra en person, men... Hört talas om treenigheten? Något i den stilen.) Men han fick ytan rätt, ibland, men aldrig djupet. Detta ger mig en äskig känsla av att Egwene och de andra är robbotar.
Jag AVSKYR den känslan.


Jag gillar böcker som får mig att tänka, fundera, filosifera.

Fast vad vet jag? Jag har bara orkat igenom sex av böckerna än så länge, och de kanske blir bättre senare?
Mycket bättre?


/miss vimsig och svårförståelig


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 15:10
Datum: 2002/08/13