Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vem Är Christina

På tal om Jor&Ka-diskussionen nedan också ...

Ett är säkert, och det är att smaken är olika när det gäller böcker! Den varierar inte bara från individ till individ utan också från tillfälle till tillfälle. En bok kan uppfattas som bra eller dålig beroende på vilka förväntningar läsaren har. (Har jag sagt många gånger förut.)

Fick just igår höra - igen - att min bok "egentligen inte är fantasy". Varför inte? Jo, den är INTE fantasy om man med en fantasyhistoria menar något i stil med det Tolkien skrev, där själva intrigen är en ursäkt för att presentera en fantasivärld, inte tvärtom. (Jo, jag gillar LotR. Älskar den rentav.)

Men å andra sidan är det väl ändå fantasy om man ser till upplägg och miljö och sånt där. Somliga gillar den slags historia jag berättar. Andra blir besvikna. Somliga tycker att tempot är andlöst, andra att det är ärkesegt - det beror kanske på om man hittar det man letar efter, så att säga ...

Jag har inte läst Niklas Krog. (Men jag har i alla fall debatterat med honom...!) Har bara bläddrat lite i böckerna på bibblan. Det verkar vara en väldigt annorlunda stil än min egen, men jag är klart imponerad över dess effektivitet och hans egen produktivitet.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 20:18
Datum: 2002/08/19