Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Quests

Funderar gärna vidare.... :)

"Kommer de som blivit släkta och helade igen att återfå styrkan igen? Eller kommer de förevigt vara så svaga som de är nu?"
Mjaa... Kanske om de övar; alltså övar upp sin förmåga på nytt, ungefär som den genomsnittsliga människan skulle behöva öva upp styrkan i ett ben eller en arm som varit bruten. Däremot lär det ju vara dödfött att försöka "hela" svagheten; är det redan lagat så går det ju inte att laga igen.

"Kommer de även att kunna hela släkta män tro och framföralt Rands kommande galenskap?"
Hela släckta män kan de ju (Logain) och renar de saidin måste ju galenskapen försvinna samma väg.

"Eller kommer det faktum att han blir galen rädda världen?"
Är själv ingen anhängare av teorin i fråga.

"Hur fick han reda på att han skulle dö i den sista striden?
(missa det)"
Drakprofetian säger "Drakens blod skall flyta på Shayol Ghuls sten..." eller något mycket nära det. Rand och hans kompisar har genast dragit den förhastade slutsatsen att det innebär att han ska dö. En teori jag har hört, och i viss mån instämmer i, går ut på att "drakens blod" lika gärna kan innebära en nära släkting; en "blodsförvant".

"Undrar om han fixar till Saidar/in (minns inte vilket som var manlig) så att den är ren igen?"
Utan större tvekan. Tycker att situationen är likställd med alla dessa föremål och förmågor som varit försvunna i tusentals år, som dyker upp i nästan all fantasy man lägger fingarna på. Självklart kommer hjälten att hitta föremålet, eller det motsvarande....


Namn: Z
E-post:
Tid: 23:12
Datum: 2000/08/16