Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

En Till Fråga

Frågan som alla förr eller senare ställer sig:

- Finns det en Gud?

En del säger ett klart nej. Andra börjar sökandet efter denne Gud. Finns han i stenar, träd, i naturen i allmänhet? Är han ett djur, en kraft eller en känsla?

Min personliga uppfattning är att många olika religioner söker efter samma sak, efter den Gud som de inte känner. Att sedan religionerna ser så olika ut beror på att människan inte riktigt vet var den ska söka.

Hela våra liv bygger på tro, vare sig vi vill det eller inte. Tro på Gud, tro på vetenskap, tro på ingenting. Hela våra liv är spekulationer, vi kan inte absolut säkert säga vad som är sant eller falskt. Hur har vetenskapsmännen kommit fram till sina slutsatser? Jo de har gjort flera försök. De har gjort prov och sedan dragit slutsatsen av vad som är mest sannolikt. Vetenskapen är m.a.o. inte helt tillförlitlig, hur många gånger har den inte haft fel? Men vi kan ändå tro på den!


AAAARGH nu svamlar jag.


Att säga att bibeln är ett kulturellt hopkok från mellanöstern, skulle jag vilja påstå är förhastade ord. Om man studerar bibeln närmare är den mycket fascinerande, och mycket historiskt korrekt. Det som antagligen Jor sätter sig emot är det andliga som står i bibeln.


Förresten... glömde bort mig... jag ska sluta här det är ju ändå ett fantasyforum. Är det någon som kan tipsa mig om ett religiöst forum.


Namn: Surpuppan
E-post:
Tid: 10:43
Datum: 2002/08/27