Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

ANG: Dödsrädsla

Du verkar ha missföstått mitt inlägg. För det första kalla jehovas vittnen sig själv för kristna och det vore arrogant av omvärlden att inte se dom så. För det andra så ville jag med mina exempel av olika religioner och olika versioner av olika religioner påvisa att det finns flera olika kyrkor(inte bara kristna) runt om i världen ochh man bör inte skriva som om en egen tro är den Sanna och speciellt inte som om alla andra tror på den(som den som startade dessa inlägg skrev). Och jag står fast vid min tro att människan inte har någon själ. Att vi bara är ett av evoulitionens underverk, och det som kallas själ bara är en väldigt avancerad uppsätning kött(hjärnan). Men det är MIN övertygelse. Och på ett ställe blev det lite fel. Jag menar att rikedom och makt ofta går hand i hand(för övrigt är lycka faktorn större hos dom som är rika).

"Men om det nu inte finns något efter döden så är det väl ingen mening att vara rädd för den? Jag menar, om du bara är ett medvetande som sedan släcks ut så kan du ju inte uppfatta något."

Jo, det är så att jag gillar livet, mitt liv. Och jag vill inte att det skall sluta. När man dör känner man ofta någon sorts smärta för den delen, när hjärtat slutar slå kan det direkt inte vara så skönt.
MVH Jor

ps. Att man kan uppväcka människor som varit kliniskt döda, dvs starta deras hjärtan, är ett bevis som pekar på att människan bara är en hög kött, som drivs av hjärtat och hjärnan.


Namn: Jor
E-post:
Tid: 15:42
Datum: 2002/08/27