Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nollning

Någon regelrätt nollning förekommer väl inte på vår skola (S:t Eskil) såvitt jag vet... Och om det gör det så är de mycket diskreta :@)
Visst, jag har hört en eller två klaga om ett tuschstreck i ansiktet, men inte mer.
Jag går själv tredje året på en tvåårig utbildning som kallas International Bacalaureate (med reservation för stavningen). Första året heter "pre-IB" och är ett förberedande år, och sedan kommer IB1 och IB2.
I år (och idag) gick hela IB1 ihop med IB2 för att "ta hand om" Pre-IB.
Det hela var faktiskt mycket lustigt och gick, för att fatta mig kort, ut på att ikläda eleverna ögonbindlar och kasta dem i Eskilstuna-ån.
Egentligen var det dock inte riktigt så farligt.
Det vi gjorde vara att samla ihop alla i Pre-IB på skolgården, sätta ögonbindlar på dem, klä ut dem och måla på dem. Sedan ledde vi dem ett par kilometer genom stan och ut till Vilsta (Camping, Badplats, Vinterskidbacke mm).
Alla fick agera "fadder" åt varsin Pre-IB, och leda dem till avtalad plats. På vägen dit skämtade vi om att vi skulle kasta dem i ån, skicka iväg dem i lastbilar eller lämna dem ute i skogen för att de skulle försöka hitta tillbaka.
De som inte hade någon fadder att leda (in i träd, trotoarkanter, gropar, gräsplaner, över stock & sten) gick runt med vattenpistoler eller 20-litershinkar. Vad dessa användes till är väl att vara övertydlig...
Vi var säkert femtio par som promenerade ut ur stan, även om det blev en hel del mellanrum som oroade dem genom tystnad. Jag ledde själv en person som ledde en annan (som höll tag baktill på den andres väska). När jag stannade för ett tag ("för att någon gång i framtiden komma att hämta er") passade jag på att fylla tuberna till mitt lufttrycks-fyraliters-mega-vapen (två stora tuber). Dessa fick den främre personen bära (med instruktioner att absolut inte spilla), och den andre fick bära en enormt tung och stor väska. Detta gjorde det hela ganska vingligt och även lite skvalpigt.
När vi kom till Vilsta ledde jag offren längs strandkanten, så att de gick i vattnet men inte jag. Detta upptäckte de dock snart och började istället gå längs vattenbrynet. Detta hade räddat dem om inte någon omtänksam unge byggt en vattenfylld grop i storlek med avloppsbrunn precis där vi gick :@)
Väl framme vid platsen tog jag tillbaka tuberna/magasinen och sade åt dem att ta av sig alla väskor och lägga i en hög med min egen väska. Sedan fick de ta av sig ögonbindlarna och se vad de burit hela vägen :@)
Tro dock inte att vi var hemskt elaka mot dem. Vi hade ett "rättvist" krig med femton-kronors-pistoler mot super-soakers och vattenballonger. Sedan släpades folk ut på bryggan och slängdes i vattnet. Detta hände dock med alla - inklusive tvåor och treor (att knuffa i knuffare var mest populärt, helst medan de höll på). Snart hade alla blivit ikastade flera gånger om och eftersom alla redan ver nedblöta bytte vi aktivitet.
Det som mitt par burit på visade sig vara kubbspel, och en hel del kuppspel ställdes upp. Sedan hade vi andra lekar som brännboll och "klädlina".
Alla skildes som vänner och då hade alla även lärt känna massor av nya vänner.
Själv fick jag två ofrivilliga bad, och Bob fick tre. Jag själv var direkt skyldig till ett och indirekt skyldig till ett annat av dessa Bob-bad. Jag tror visst att han fick i mig en gång också.

Detta är ett exempel på något roligt att göra, och ingen blev riktigt sur (annat än av vatten). Även vår högsta (inom IB) lärare fick simma...
Hela dagen var fantastiskt rolig.

Jo... och så har jag av någon anledning blivit förkyld :@)


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 20:40
Datum: 2002/08/29