Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Politik nein Danke

Finns det något parti som vill lägga REJÄLT med pengar på skolan? Och då menar jag att pengarna ska satsas på betydligt fler lärare + annan kompetent personal, så att klasserna blir mycket mindre och ungarna lämnas mycket mindre åt sig själva. Det skulle förmodligen minska mobbningen, ge bättre undervisning och skapa större trygghet. I framtiden skulle detta leda till en mer kompetent generation och lägre kriminalitet.

Och jag tror inte att det är fler datorer och snyggare klassrumsinredning som skapar detta, utan FLER LÄRARE. BRA lärare. Men våra politiker gör allt, precis allt, för att slingra sig undan denna lösning eftersom den kostar pengar. Man snokar upp någon sponsrad utredning som visar att större klasser inte aaalls påverkar studieresultaten, man skyller på att de stackars lärare som ännu är kvar inte är tillräckligt LOJALA, man uppmanar tjejerna att inte klä sig utmanande för att minska sexuella trakasserier, man diskuterar om man möjligen FÅR LOV att förbjuda elever att SMS:a under lektionstid ...

Nä, det här skapar inte genast ett Utopia där alla är lyckliga och välartade. Men det kanske räddar många individer som annars skulle ha farit illa.

Jag har i likhet med Martin Luther King en dröm. Det är att alla barn, precis varenda ett på denna jord, ska få växa upp i någorlunda stabila miljöer och få en bra skolundervisning som inte är helt förvriden av religiösa och ideologiska knasidéer. Om detta kunde ske idag, tror jag att större delen av världens värsta problem skulle vara borta om trettio år. Det är nämligen okunskap och otrygghet som skapar det mesta eländet, det är jag rätt säker på.

Okej, finns det något parti som håller med mig? Att jag vill rösta på Barn-partiet är inte bara för att jag är småbarnsförälder och ser till mina egna barns bästa. Jag tror verkligen att det här är för ALLAS bästa. Även om det kanske inte ger "mer pengar i plånboken" redan till jul ...

Fan, jag skulle ju inte prata politik här. *smäll på fingrarna*


Namn: Christina
E-post:
Tid: 10:47
Datum: 2002/08/30