Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nollning

Är det inte en bra idé att rektor och andra i skolledningen får godkänna förslagen till aktiviteter innan nollningen? Inte hitta på, men godkänna.

Visst, nu hör jag ordet "kärringförslag". Rektorn som är så torr och knäpp, va. Men det är ändå personer som ska föreställa vara lite neutrala och omdömesgilla i sammanhanget. OCH som har ansvaret för att folk trivs på skolan. Meningen med nollningen är att det ska vara roligt för alla och visst finns det massor med spex och "övningar" som är roliga utan att ge folk psykiska och fysiska men. Och varför inte erbjuda lite alternativ? Måste alla göra samma sak? Man behöver ju inte knuffa hela gänget i en å, det finns väl snällare sätt att "döpa" folk på. Det finns de som älskar att kladda ner sig med gröt - de fick väl inte nog när de var bebisar - men det finns kanske de som hellre skulle ha sytt en banderoll eller stått för den musikaliska underhållningen under marschen eller delat ut varmkorv ... Den bästa nollningen är väl den där alla får bidra på det sätt som passar honom/henne bäst! Då kan alla vara med. Då har, tror jag, ALLA roligt.


På LiTH är ölhävning ett självklart inslag men ingen tvingades. Det finns nykterister. Det finns folk som jag, vilka faktiskt avskyr öl. Jag hävde en läsk istället och det var omöjligt med all kolsyran, men vi var glada allihop. Tyvärr förekommer mycket sprit på tekniska högskolans nollning, men å andra sidan handlar detta om personer som är i tjugoårsåldern och uppåt.

När jag var nolla hade jag ett vansinnigt kul nolluppdrag: att dokumentera övriga nolluppdrag med hjälp av kamera och bandspelare. Jag fick därmed se väldigt mycket skoj. Vill någon ha tips på fåniga aktiviteter så fråga mig ...

Länge leve den sanna individualismen: av var och en efter vars och ens förmåga, åt var och en efter vars och ens behov.
(Det du, Marx.)


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:49
Datum: 2002/08/30