Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

politik!

Jag påstod aldrig att man skulle gallra ut de som skulle få rösta!
Jag påstod att majoriteten är mogen att rösta.

Låt oss se här, högst en fjärdedel av killarna är rasister eller almänna skitstövlar när de är fjorton år, och de får två år på sig att skärpa sig.
Inte ens en åttondel av tjejerna är taskiga.
(Sexistiskt, jag vet - men sant. Måste ligga något i det där pratet om att tjejer mognar två år snabbare än killar, för de ägnar rasterna åt att puckla på varandra medan vi disskuterar politik, religon, taskiga lärare och fåniga TV-reklamer. Men jag kan ha fel. Slagsmålen kanske är ett hemligt språk? *nyfiken, men tvivlande*)

Jag anser fortfarande att vi är tillräckligt gamla vid sexotn års ålder att rösta. Allt är hårdare nu än det var förut (även om en del vuxna tvivlar på det), och man mognar mycket snabbare. Två år, ungefär.

Jag tvivlar på att rasisterna kommer till makten därför ett högst en åttondel av ungdommarna är rasister. Det stämmer förresten inte. Högst åtta procent är det, och siffran är typ med 80% lägre.
Dessutom skulle personer åldern 16-18, inte kunna göra någon större skilnad i valet.
Dessutom skulle skolan bli tvungen att gå igenom politik mer noggrant än den gör nu i sådana fall, och folk skulle förmodligen tycka att något annat parti passar dem bättre.

Förresten, hur kan du påstå att hälften av ungdommarna där du bor är rasister eller allmänna skitstövlar?
Hur många har du frågat?
Fråga några fem-sex hundra personer i åldrarna 16-18, ch räkna ut procenten, vet jag!


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 10:48
Datum: 2002/09/02