Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

politik!

Vad säger att man mognar snabbare nu? Förr i tiden var det inte ovanligt att man flyttade hemifrån och började arbeta redan i 12-13års åldern och man fick sina första barn långt tidigare än idag. Det ledda, kan jag tänka, fram till ett tidigare mognande. Mognar gör man av att tvingas ta ansvar för sig själv och andra.
Jag håller med Pejgan. Har man en myndighetsålder är det den som skall gälla.Däremot skulle barn och ungdomar ha mer att säga till om, men det är snarare en fråga om vår maktstruktur. Hade vi ett mer demokratiskt samhälle, skulle alla få mer att säga till om.

Går skolan inte igenom politik? Det verkar de åtminstone göra där jag bor om jag får tro mina mina barn. Dels får de i grupparbetes form ta reda på vad ett parti står för, sedan får de välja ut en fråga som de enskilt får skriva en redogörelse för, som skall avslutas med egna reflektioner. Problemet är nog snarare att så många unga är ointresserade av politik idag. Naturligtvis finns det alltid undantag och det är jag glad för.


Namn: Beth
E-post:
Tid: 13:09
Datum: 2002/09/02