Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

politik!

Eowyn, jag tror du har fel - åtminstone om man skall utgå från de personer jag känner. Tjejerna bryr sig inte mer om politik och liknande saker än vad killarna gör. Vad jag har lagt märke till i alla fall.

Långt ifrån så många ungdomar är rasister. Någon nämnde invandrare som hatobjekt, jag skulle snarare säga att rasister är det. Som sagt, fortfarande bara utifrån min personliga erfarenhet.

Men, jag ser fortfarande ingen anledning till att sänka åldersgränsen för röstning. Man blir myndig vid arton, artonåringar ÄR mognare än vad sextonåringar är (även om det naturligtvis finns undantag). Jag tror att en del personer här underskattar ungdomarna, men om ni tror att skillnaden är så enorm så överskattar ni förmodligen de "vuxna", det vill säga personer som fyllt arton, också.

Politik är någonting jag har svårt att förstå hur man kan undgå i valtider. Man kommer inte undan. Och det säger även jag som inte ser på tv över huvud taget, någon nämnde valdebatter som exempel.

I alla fall, någon gång måste man myndigförklara invånarna. Men arton är en bra ålder för det. Det finns helt enkelt ingen anledning till att sänka rösträttsåldern. För även om ointresset inte är så vitt utbrett som några försökt få det till, så finns det där. Faktiskt.


Namn: Julle
E-post: johan-julle@telia.com
Tid: 17:30
Datum: 2002/09/02