Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JJR

Tja, jag tycker att Hobb och förmodligen också Jordan är bättre än Tolkien. Särskilt Hobb tycker jag har lyckats väl med att skapa bra personer som verkligen engagerar mig.

Annars, Neil Gaiman. Läs Stardust (Stjärnstoft) och Neverwhere (Neverwhere). Mycket, mycket bra böcker. Jag tycker om Per Jorners böcker. Även Christina (som ju visserligen bara fått en bok utgiven hittills, men ändå) är att föredra framför Tolkien, tycker jag.

Men, smaken är olika.

>Däremot vill jag påstå att Tolkien mkt tydligt påvisar att orcher mfl bland Saurons tjänare inte anser sig själva som onda det vill säga att ondska i det här fallet enbart är en fråga om perspektiv.<

Bah, som om det skulle vara någonting som Tolkien är ensam om. Ondska är ALLTID en fråga om perspektiv. Ondska finns inte - jag tycker att Tolkien, precis som till exempel Jordan (som är ännu värre...) och många, många andra fantasyförfattare har slängt in sin "ondska" utan något annat mål än att föra historien framåt. Den har ingen trovärdig förklaring, den är "ond" för "ondskans" egen skull.


Namn: Julle
E-post: johan-julle@telia.com
Tid: 15:16
Datum: 2002/09/10