Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JJR

Svar på Julles senaste inlägg:
De människor som kämpar för Sauron gör det av fyra anledningar:

1. I harad och Umbar gör dom det av personligt hat till den aroganta ärelystna grann staten, Gondor. Om man läser Ringens Värld så förstår man hur dom måste hata Gondor, som flertalet gånger lagt under sig områden ända ner till Umbar.

2. I öst så spelar girigheten en stor roll, dom slåss av samma anledning som gotherna anföll Rom. Girighet och hat mot en fiende som besegrat dom i tidigare fälttåg.

3. Sauron är, som Tolkien beskrev(tror det var i Akallbeth) både gud och Konung för österns folk. Dom fruktar dom, och han har dessutom ägnat en stordel av tiden som gått från hans fall att stärka sin makt i öst, både med vapen och andra metoder.

4. Man kan gissa att Söderns och österns kungar kännar mer på att följa Sauron än att kämpa emot.

När det gäller Orcherna så är dom onda därför att dom skapades så av Melkor/Morgoth. Dock så verkar dom inte helt genom onda, vilket dom inte är, när Frodo och Sam hör deras konversationer.

Ondskan är, Julle, ond för att Sauron var ond. Varför var Hitler ond? Han var ond helt enkelt. Ärelystnad, girighet, maktlystnad och en dröm om att var STÖRST. Därför finns se onda i LotR


Namn: Jor.
E-post:
Tid: 15:43
Datum: 2002/09/10