Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nollningen

Det är under nollningen som man ser vilka som är självständiga individer eller varelser som följer grupptrycket för att vara en i gänget.

Det är skitsnack att säga att nollning skulle vara frivilligt. När det togs upp förra gången så skrev någon att de som inte blev nollade när de gick första året, fick inte vara med att nolla när det blev deras chans till att förnedra andra. Låter för mig att man har blivit märkt för att man inte ville bli förnedrad. Inte för att jag tror att den som inte ville bli nollad vill nollad någon annan, men om de som tyckte att det var för mycket får bestämma hur man skall nolla, kanske alla tycker det är roligt. Och då menar jag inte att man bara säger att det var roligt utan verkligen menar att det var roligt (vem tycker att det verkligen är roligt att köra ner huvudet i en bunke med filmjölk, gröt eller något annat kletigt)

Nä, kör lite roliga lekar på nollningen t.ex. säckhoppning, gurka mellan benen. Ett vattenkrig är inte helt fel heller.

Tänk på de som kanske var mobbade i högstadiet (är en hel del) och kommer till gymnasiet och blir utsatt för saker med mat och sånt. De mår nog inte så bra innerst inne efter deras nollning.

När jag började gymnasiet så fanns det ingen nollning, har aldrig funnits och finns inte nu heller. Istället hade klassen en dag ute i det fria med just diverse lekar, ingen förnedring alls, bara en jäkla rolig dag, och man hade lärt känna de nya klasskamraterna bättre.

Så jag gråter inte en droppe om nollning försvinner. Om man inte kan ha kontroll över något så borde det försvinna.

Varför skall tredje året klassre på gymnasiet bestämma över första året klassare. Nä låt heldre klassen lära känna varandra utan någon annan klass har med saken att göra. Låt mentorn/klassföreståndaren ta med klassen ut och bara ha det skoj.

Inte för att någon bryr sig om vad jag skrivit nu, men har i alla fall luftat en bråkdel av vad jag tycker om detta.


Namn: Den namnlöse
E-post:
Tid: 23:46
Datum: 2002/09/11