Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

början på en kort berättelse.

Jag pluggade också till civilingenjör på LiTH och jag kan intyga att det var otroligt jobbigt emellanåt. I början av läsperioderna, vilka innefattade 3-5 ämnen, var dagarna fyllda med föreläsningar, laborationer och s k lektioner, vilket gjorde att de längsta dagarna kunde vara mellan 8-21 som Waterdragon påpekade. Och labbarna skulle förberedas, föreläsningarna skulle smältas, en j-a hög med mattetal skulle räknas och det tog tid om man körde ordentligt fast ...
Sedan vidtog tentaperioden då man skulle riva av kanske 3 tentor på en vecka. Inför kursen i industriell ekonomi (som man fick 2.5 ynka studiepoäng för!!!) hade vi inte mindre än fem böcker att studera.

Och så hände det att man missade en tenta ibland vilket ökade på belastningen till nästa tentaperiod. Vi hade för övrigt tentaperioder (ordinarie!) mitt i höstterminen, dagarna före jul, dagarna efter nyår, före påsk, EFTER påsk, i slutet av maj. Och under sommaren satt man där och försökte läsa in de tentor man missat så att man kunde gå upp på omtentaperioden i augusti ... Och att ha tentor i rest innebar, för min del, att jag visserligen tog dem till slut men hela tiden bytte ut en resttenta mot en ny, så att jag i princip aldrig kände mig ledig någon gång under dessa fyra år. (På den tiden var det fyra år men sedan spred man ut det på 4.5 år för att minska tempot lite.)

Jag tentade bland annat linjär algebra tre gånger, analys tre gånger, funktionsteori tre gånger, mekanik tre gånger och ellära fyra gånger. Allt som allt var jag uppe på över 70 tentor, och visst fanns det folk som sade elakheter för att jag var "korkad". (Men jag tog min examen till slut. Faktiskt. Jag glömmer det ibland ...)

Jo, jag tyckte att det var jobbigt i högstadiet. Jo, det var jobbigt i gymnasiet. Men ändå, det var ingenting jämfört med högskolan. Enda fördelen var att man där var fri och ansvarslös i allt annat. Idag har jag småbarn och kan intyga att inga studier tar upp ens tid så mycket som ett vrålande spädbarn gör. Å andra sidan, alla perioder i livet har sina bekymmer och sina fördelar. När man är tonåring har man en del andra bekymmer att kämpa med, så det är kanske lika jobbigt jämt fast på olika sätt ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 20:24
Datum: 2002/09/13