Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vem är Tam al'Thor egentligen?

Tam. Ja, det finns ganska många teorier på Internet om att han ska vara väktare, eller åtminstone väktartränad. Hur som helst, detta är vad vi fått reda på.

* Han känner till Lågan och Tomrummet, som sägs ha används när män lärdes upp till att bruka kraften under sagornas ålder. Inte helt vanlig kunskap.

* Han är bäst på båge i Tufloden, och Tuflodsbor är bäst i världen på båge. Detta borde innebära att Tam är skickligast på båge i hela världen, förutom möjligtvis Birgitte. Ganska bra för en simpel fåraherde.

* Han känner till Trollocker och andra av en Svartes underhuggare. Inte heller någon speciellt vanlig kunskap. Förutom i Gränslanden då.

* Han var med i någon Militärorganisation i Illian. Näst högst i rang. Inte heller nåt man blir hur som helst.

* Han hade ett svärd med hägerns märke. Gjort av kraften under Sagornas ålder.

Vad kan man då dra för slutsatser av det här? Ja, han är synnerligen inte en helt vanlig kille. Personligen tror jag att han fick sina stridskunskaper i Illian, när han tjänstgjorde i deras arme', detta förklarar dock inte saken med lågan och tomrummet. Detta är kunskap som förmodligen kommer från Tornet. Hur kan han då ha fått tag i den informationen? Den frågan har jag inte riktigt löst än men jag jobbar på det. Vad tror ni?


Namn: lord_de_bracy
E-post: lord_de_bracy@hotmail.com
Tid: 16:14
Datum: 2000/08/23