Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är kvinnligt?

Jag har ingen egentlig åsikt i ämnet annat än att kvinnliga krigare är onormalt i allas ögon. Antagligen är vanan för djupt rotad efter att endast männen krigat i flera tusen år. Förr (några tusen år eller så) tror jag inte att det var så stor skillnad mellan män och kvinnor. Självklart får männen mer muskler och kraftigare byggda kroppar än kvinnorna eftersom de arbetar. Kanske är det genetiskt att män får kraftigare kroppar medan kvinnorna det inte. Sedan ökade kanske klyftan till idag. Jag tror inte att männen på något sätt skulle tåla mer blod eller press för att passa bättre än kvinnor som krigare utan det är kanske bara för att vi "förutsätts" vara tuffare än det motsatta könet.
Självklart skiftar det stort från person till person men jag tror nog att mer män har starkare psyke än kvinnor.

De bästa krypskyttarna har jag hört ska vara kvinnor föresten. Kanske är det så att de är mer kallblodigare när de inte är i närstrid och ser allt blod och lidande. Liknande kvinnor med pilbåge (antagligen) till din historia Beth.
Äsch, mina tankar virrar.

Tror föresten att i Tad Williams serie "Memory, Sorrow & Thorn" prins Joshuas fru var med barn men eftersom hon var av ett mer praktiskt lagt släkte så ansåg hon inte att mer bekvämlighet så att det ändrade hennes vanor var nödvändigt. Likadant som prinsessan Kettricken i Robin Hobbs "Berättelsen om Fjärrskådarna".


Namn: Elfendale
E-post:
Tid: 02:02
Datum: 2002/09/15