Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JJR

Ja visst har du det, och du har så rätt så Jor! Det är bara att se sig om i världen för att inse att det räcker med hat och fruktan för att skapa ondska och orcherna fruktar och hatar alver över allt annat! Vad gäller andra av Saurons medhjälpare så har de flesta fastnat i ondskan genom sina egna egostiska handlingar, de har villigt tagit emot den makt Sauron erbjudit utan en tanke på konsekvenserna. Det för oss till det andra motivet som är makt. Melkor började med sitt förslavande av Midgård helt enkelt för att han alltid varit girig och avundsjuk redan innan Arda skapades och det är det tredje motivet girighet. Jag kan ärligt talat inte inse att det skulle behövas så otroligt mkt mer förklaringar för att förklara varför ondska finns.

Alltså; ondska är inte enbart en isolerad företelse i varje enskild individs psyke, hur lockande den förklaringen tydligen är, och har alltså inte alltid oerhört komplicerade incitament.

Det kan räcka med att man ser till att ingen annan står så högt att de kan titta ner på en för att inspirera till de mest ovanliga handlingar.

För övrigt så måste man inte vara genuint ond för att följa en ond ledare!


Namn: Huin
E-post:
Tid: 17:40
Datum: 2002/09/16