Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Enders spel

Igår vad jag nere på biblioteket för att låna en härlig bok nu när höstrusket har anlänt. Efter bokrean och 10 avverkade delar i Sagan om Drakens Återkomst så kände jag mig någorlunda "mätt" på fantasy och tänkte låna en deprimerande Gardellbok för att matcha det dystra vädret utanför. Präriehundar, den eftersökta boken, var dock utlånad och jag tvingades leta efter något annat. Några vänner till mig (bl a BelTorok här på phorumet) har några gånger nämnt en sci-fibok av Orson Scott Card och detta kändes som det rätta för en "fantasytrött kille på 17 vårar" (= medveten Bullenformulering)

Och gissa om jag blev förvånad då jag började läsa igår kväll. Enders spel, som boken heter, visade sig vara det bästa jag läst på länge och en sträckläsning 150 sidor stod på menyn. Det är även första gången på länge som jag längtar hem för att fortsätta läsa.

Vad vill jag då med detta inlägg? Jo, jag vill rekommendera denna bok till alla som inte läst den, jag vill unna alla denna goda bok. Hoppas ni uppskattar den lika mycket som jag!


Namn: Kire Dvärgstjärna
E-post:
Tid: 13:54
Datum: 2002/09/19