Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Phorumets Hemligheter

Jag skall bara ta och repitera lite här. Enligt det system som Gorendez uppfunnit i historien så är det så här;

När du nyligen anlädnigt är du; Enkel Phorumist
När du varit aktiv på Phorumet i en månad är du; Phorumsit(har nu rätten att kalla sin karaktär för lord mm)
När du varit aktiv här i mer än ett och ett halvt år är du; Hög Phorumist

Det är så och kommer alltid vara så i denna historia om äventyret för våra vänner i Phorumets borg. Nu till historian. Jag kommer tyvärr att lägga upp denna en gång til.. men sedan så får man ladda ner helheten från; http://www25.brinkster.com/oskarv13/Phorumets%20hemligheter.doc
Då så.. jag tror att jag tar mig äran att skriva lite mer på mitt eget kapittel. Och kanske också ett kapittel tre...












Phorumets Hemligheter
Av:NoK?s Phorumister


Prolog:
Av Gorendez

Pepsimaskinen snurrar. Flaskor kommer och pepsin går. Så har det alltid varit på Phorumet. Och kommer alltid att vara. Så då skiter vi i det hela tills det blir en legend,myt och bleknar bort till Nibbe dricker upp den. Punkt slut. Eller kanske inte. Har du varit på Phorumet nån gång? Jaha, det har du, men inte du. Men för säkerhetens skulle skall jag förklara hur kapsylen är uppbyggd här. Ja, högst på toppen är den äldste. Han som tillverkade pepsins tionde ingrediens. Och han heter Lord Nibelung. Ja så är det. Det är tragiskt eller hur? Inte det? Nehe. Jag tycker det. Och efter Lord Nibbe har vi de fyra i rådet, för tillfället är det Lord Uggla, Lord Nibelung, Lady Beth och Lady Pejgan. Sedan har vi tre olika klasser av Phorumister. Den enkle Phorumisten, det är du som är ny. Phorumist, det är de som vistats här i mer än en månad och de har äran att få titeln Lord. Och så har vi de höga Phorumisterna, de som varit här i ett och en halvt år. Borgen Phorumet är enkelt bygg och ser ut som en vanlig stor nordisk borg som du såg. Den drake som sitter på klippan framför Phorumet heter Hellvige och är ungefär fyrtio år gamal. Men han beter sig som en liten bitsk drakorm fortfarande. Följ med mig nu så skall ja visa dig ditt rum.

To be Continued...

Kapittel Ett:
Av Herid Fel

Det regnade ute. Men det var varmt inne. Han satt vid fönstret och tittade ut när den heta fantan dalade ner från de bruna pepsimolnen. Han hörde hur de skrattade där inne och vände sig om för att gå tillbaka till festen som pågick inne i stora salen. Det var Lord Ugglan som firade det första fanta fallet. Och då bjöd självfallet Nibelung på sin stora tunna med Pepsi. Det var ovanligt att han bjöd på pepsi alls utan att det var förgiftat, så man måste ta chansen.
?På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest. Men kyckling det är det jag gillar mest.? ;sjöngs det i salen av mången strupar full med pepsi och med en bit bröd i handen. Och självfallet under ledning utav Nibelung. Som hade pepsin rinnandes runt käkarna och hade kladdat ner sin vita tröja med pepsi kladd.
?Sjung med allihopa! På ...? ;fortsatte Nibelung med sin klart pepsiberusade röst.
?JAG VILL HA KYCKLING IDAG!? ; de sista orden ekade i det stora salen. Väggarna, som annats varirt grå och kala hade stora mattor, med olika motiv på, hängandes ner från taket. Han började gå fram mot pepsitunnan och ryckte åt sig ett glas gjort utav drakens snor.
?Hallå, hörru Herid! Stanna opp litet, va?!? ;ropade en välbekant röst. Klivandes genom folkmassan kom en av Nibelungens främste tjänare gåendes, Gorendez själv.
?Vad vill du, kusin?? :sade Herid med aningen kall stämma. Han tyckte icke om att hans kusin svansade så mycket för High Lord Nibeling. Han hade varken varit med eller emot Nibelung då han hade varit med i de nu glömda Ithron kriget.
? ?Vad vill du?? Det är fest käre Herid! Och då skall man ha kul och dricka pepsi! Rulla runt på bordet och dra i Nibbes skägg!? ; Skrattade Gorendez fram mellan sina hickningar.
?Jag trodde inte Nibelung hade något skägg man kan dra i, Gorendez? Men jag ser väl visst fel. Nykter som jag är.? ; tillade Herid buttert. Plötsligt hördes en dov duns och sedan ett högt skri i salen. Han vände sig om och såg hur Nibelung hade fallit ner från podiet och låg nu på golvet. Och inte bara Lord Nibelung utan även Lord Julle och Lady Svansi. Men de var icke de ända. Överallt i salen låg det avsvimmade phorumister, huller om buller. Enligt vad Herid lyckades utröna var de bara medvetslösa.
?HALLÅ!!! Phorumister vakna! Alarm!? ; lord Emil befann sig icke bland skaran som låg och sov på golvet. Det var ju tur det för han brukade kuna avgöra vad för sjukdommar som hade drabbat de som drack utav pepsin. För det måste vara ett ovanligt starkt pepsirus som var inblandat. Men vad skulle de göra utan sina ledare? Han hämtade Lord Emil medans han funderade. Detta kunde väl icke bli värre än det var? Eller?

To Be Continued...


Kapittel Två:
Av Known but to God

Då kom Known but to God (härmed kallad Bob för enkelhetens skull) rusande upp för trappan som leder upp från källaren. Bob hade nämligen inte deltagit i festen av någon anledning.
"Hoppsan!" ;utropade han när han såg förödelsen i salen.
"Jag trodde inte att maskinen var så stark." ;sade han förundrat.
"Vad menar du?" ;undrade Emil som nyligen hade kommit dit.
"Den exploderade, och när jag gick upp för att kolla vad som hade hänt här, finner jag alla förutom er liggande på golvet." ;svarde Bob.
"Exploderade? Vad menar du?" ;frågade Emil.
"Jag höll på att konstruera en modul till pepsimaskinen som skulle lägga till en droppe citron i varje burk pepsi. Men när jag kopplade in den så expolderade det hela. Självklart sprang jag upp för att kolla hur det stod till med er, och jag finner det hela så här." ;förklarade Bob, med en gest mot de medvetslösa på golvet.
"Menar du att hela pepsimaskinen exploderat?" ;frågade Herid förvånat.
"Nja inte riktigt hela."
"Inte?" ;frågade Emil och Herid i en mun.
"Nej, enheten som sätter dit öppningsmekanismen verkade oskadd." ;svarade Bob lättat.

To Be Continued...



Kapittel Tre:
Av Herid Fel

"Rör det sig om ett attentat? Kan Bob ha försökt att ta livet utav våra Phorumister?" ;Herid tassade lätt fram i korridoren
tillsammans med Emil. De hade väckt upp några utav Phorumisterna där uppe för att hjälpa de andra upp medan's de själva gick ner till pepsimaskinen för att undersöka vad som hade gått snett.
"Kanske, kanske icke. Vem vet säkert? Bob har alltid varit lite mystisk av sig i vissa lägen. Men jag skulle icke säga att det rör sig om något attentat. Inte utan bevis." ;De vandrade fram genom korridorerna och ner för trappa efter trappa. Tills de kom fram till rummet där pepsimaskinen var.
"Redo?" ; frågade Herid osäkert.
"För vad?" ;svarade Emil med ett leende på läpparna.
De öppnade dörren sakta och försiktig medan's de kikade in i rummet. Där stod maskinen alldeles hel. Det såg inte ut att vara ett enda fel på apparaten. Inte ens en skråma.
"Bob ljög..." ; sade Herid med hetta i rösten.
"Eller så har någon lagat den." ;sade Emil och skulle just vända sig om för att gå.
"På mindre än en timme? Det är högst osannolikt." ,sade Herid och grep tag i Emil's arm.
"Låt oss undersöka saken närmare."
Så började de undersöka maskinen. Det fanns inga tecken på att den ens skulle ha gått sönder, någonsin.
"Titta här Herid! Det finns en trasig modul här på golvet!" :ropade Emil som befann sig bakom den stora metall armen som skakade pepsin. När de tog upp det som skulle ha varit en modul såg de förvånat på varandra. Modulen var varm, nästan het och alldeles sotig och den pyrde och gnistrade.
"Här ligger det en död pepsimaskinist begraven." :sade Herid med en allvarlig ton. Och sökande för graven började. det visade sig vara en detalj till som visade att den ene maskinisten de sökte inte var begraven. Eller något sånt. De tittade på slutfasen av maskinen och hittade där öppnings mekanismen som var hel, men sotig och bucklig.
"Det måste finnas minst tre Pesimaskinister begravna här!" De sökte febrilt efter gravarna efter dessa ett tag men fan inga spår efter varken kistor eller gravar. Så satte de sig ner och betraktade maskinen som tillverkade den enastående drycken, PEPSI!
"Du Emil?" ;viskade Herid och petade Emil i sidan.
"Vad är det Herid?" ;viskade Emil tillbaka.
"Ehh... Vi har ju maskinen framför oss och... ja.. du vet.. vi kanske skulle gör oss lite pepsi att ha på rummet?" ;viskade Herid. Emil tittade än på maskinen än på Herid och sedan bet han sig i läppen i avsikt för att tänka men efter som han missade tänk-punkten på sin läpp och träffade sjung-och-dansa-runt-en-maskin-punkten så ställde han sig upp och sjöng medan's han dansade runt maskinen som om det vore en totempåle. Herid som tyckte detta såg roligt ut bestämde sig att göra det samma. Så där dansade de och sjöng "Nibbes kalsonger är gula och vita" runt maskinen i minst fem minuter.
"Nu.. gör.. vi oss.. en pepsi." ;flåsade Emil fram där han stod helt utmattad och lutade sig mot Herid's pepsi arm.
"Okej, jag först!" ;ropade Herid och drog undan armen så fort att Emil nästan tappade balansen men blev istället tvungen till att hoppa baklänges runt maskinen. När han passerade Herid så halkade han och ryckte ner en spak med rött skaft och en blå boll på.
"PEPSI TILLVERKNING, PÅBÖRJAD!" ;tjöt maskinen och lampor började blinka och vevar började snurra. Maskinen surrade och pep i cirka tre minuter, fyra sekunder och trettio åtta hundra delar innan en burk var fylld och försluten.
"Ahh.. Härligt!" ;suckade Herid och tog den nytillverkade Pepsin ur hållaren och lutade sig mot maskinen i välbehag.
"PEPSI TILLVERKNING, PÅBÖRJAD, 1 av 200 000 000 000 PEPSI BURKAR FÄRDIGA!" ;tjöt maskinen och fortsatte att pipa, surra och veva på vevar. Herid satte pepsin i halsen.
"200 000 000 000 stycken burkar?!" ;ropade Emil förfärat.
"Stoppa maskinen!!" ;skrek Herid förtvivlat. Men de fann ingen STÄNG-UTAV-MIG-HÄR-Knapp.
"Jag vet! Herid, står och drick upp varje burk pepsi som kommer så springer jag efter hjälp. Håll ut!" ;sade Emil och försvann innan Herid han protestera.
"Jaha, jag är väl så illa tvungen." ;tänkte Herid tyst för sig själv. Och började att dricka för allt vad tygeln höll.

Emil sprang genom korridorerna och uppför trapporna. Tills han kom upp på första planet då han satta sig ner för att vila i en fåtölj i hallen. efter att ha vilat gick han i maklig takt till sällskaps och kollade om det fanns någon som kunde hjälpa dem där. Där inne satt en yr vaken Lord Uggla och spelade Super Nintendo.
"Hejsan Lord Uggla, vill du.." ;började Emil.
"Hell dig Emil! du måste bara testa det nya SNES spelet jag köpte igår! Phorumisterna's Duell! Skit skoj!" ;skrattade Ugglan och gjorde en gest åt Emil att slå sig ner bredvid honom.
"Gärna spelar jag med dig! Lord Uggla!" ;sade Emil som nu hade glömt bort Herid som befann sig i källaren. Han slog sig ner vid Ugglan och började Spela.
"CHOOSE YOUR PLAYER!" ;ropade en röst när de kom in på karaktärs menyn. Emil valde "Computer Nerd Emil" och tryckte på start. Ugglan valde "Lord Uggla, The Owl Man". Sedan startade de Matchen. Efter en lång period av tryckande och förfärda utrop från bägge sidor van Ugglan. Klockan började närma sig tre och då slutade de efter att det stod 3-2 till Ugglan.
"Nu går vi och lägger oss Emil!" ;sade Ugglan och stängde utav Super Nintendot och gick ut med Emil strax efter honom.
"God Natt Emil!" ;sade Ugglan när de kommit fram till mils rum.
"God Natt!" ;sade Emil buttert. Sedan gick de båda och sov.

"PEPSI TILLVERKNING, PÅBÖRJAD! 130 000 000 000 av 200 000 000 000 FÄRDIGA!" ;ropade maskinen och Herid fortsatte dricka. Kom Emil aldrig? Vad fick han att dröja? Nu spottade maskinen ut burkar var sekund och det började bli kris.... Men Emil kom väl snart.....

To Be Continued...


Så då skall jag gå till sängs nu då.. Vi höres

MvH Herid Fel


Namn: Herid Fel
E-post: V_Ogge@Hotmail.com
Tid: 02:16
Datum: 2002/09/23