Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Phorumets Hemligheter

Kapitel 11-15

Propheten faller ur en garderob. Han sväljer pillrena han har i munnen. När hjärnan har slutat snurra vänder han sig om... och springer på en kvinna.
Kvinnan fäller Propheten till marken med en trollformel.
Efter en stund springer Bob förbi den bekåpade figuren. Han hjälper Propheten upp och frågar vad som hände. Men Propheten har tappat talförmågan och kan bara utstöta ljud som "uh... argh...eh!"
Bob ber honom skriva istället men skriften blir lika luddig som talet. (Oläsligt) Vem vill tysta phorumets Prophet?
Efter många gissningar får Bob ur Propheten: "denduvetdendärbimbonärintedetallatrorhonär".
Det visar sig vara Pejgan. Men Pejgan är väl död?
Bob tar med Salamander till Lord Uggla för att få bort den besvärliga förbannelsen. I Ugglans rum hittar de Demandred som inspekterar gardinerna.
Bob berättar att de måste hitta Ugglan och om hans onda aningar mot Pejgan.
Demandred viftar så våldsamt med armarna när Bob berättar att det var Propheten som sade att det var Pejgan, att gardinerna ramlar ner över honom.
Emil kommer in i rummet. Han blir förvånad över att hitta de andra där. När ett brak hörs utanför dörren kikar han ut och tecknar åt de andra att vara tysta. Han svarar inte när de andra frågar vem som var utanför.
Bob frågar vad Emil gör där och varför han beter sig så misstänkt. Emil svarar att han blev jagad och att han måste få prata med Lord Uggla.
Jor börjar komma till sans. Varför skulle någon döda nån som ingen kände? Demandred och Jor diskuterar vem som kunde ha utfört det hemska dådet då Eowyn kommer gående med en massa läxböcker i famnen. Hon ser liket och börjar anklaga Jor som frågar om hon själv hade något alibi. Jor frågar Eowyn om vad hon tror om pepsi-blod-meddelandet eftersom hon känner Emil. Eowyn försvarar Emil och springer sedan iväg för att leta efter honom.
Canoy tänker gå och se efter varför Demandred och Ugglan aldrig kommer. Jor vill inte bli ensam kvar och följer efter Canoy en bit.
Någon släpar iväg den döda kroppen.
Eowyn och Canoy kommer in i Ugglans rum och alla undrar vad de andra gör där, just som Ugglan kommer in.
Jor funderar vad han ska roa sig med i ensamheten. När han vänder sig om ser han att liket är borta och stegar iväg mot Ugglans rum.
Herid har återfått medvetandet och kommer ihåg det som hände i korridoren. Han ger sig iväg mot köket för att få något att äta.


Namn: Kapitel 11-15
E-post:
Tid: 19:30
Datum: 2002/09/29