Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

när kommer nästa bok i "sagan om drakens återkomst

Jor: Salvatore är nog inte vad jag skulle kalla Conan wannabe. Tar för givet att du inte har läst några av hans senaste böcker från Demonwars. Hans bror hade dött medans han jobbade med den boken. Sällan har jag läst en bok som verkligen kan skilja sorg på det sättet.

Något annat jag vill anmärka är att det är flertalet som visserligen gillar Jordans böcker men själv är jag tämligen less på hans sätt att beskriva stridesscener. Vad är katten spatserar på åbron eller Vargen dansar hambo? Själv får jag en tämligen diffus bild av vad som försigår. Jag kan förstå att du inte gillar Salvatores stil att beskriva en rörelse men faktum är att den är tämligen korrekt i de flesta fallen. Kan också dra en liten repotoar och säga att Salvatores djupa beskrivningar kommer sig av att hans studerat kampsport och vem vill inte visa vad man kan prestera med ord?

Tredje stycket ska jag inleda med att säga att skönlittertur är mycket mer för mig än underhållning och tidsfördriv. En verklighetsflykt och i vissa fall en livsstil. Jag ska försöka att inte danka ner på Jordan för mycket men jag tar gärna andra böcker i första hand hellre än att läsa en stor lunta på tjugotvå böcker där större delen består av intriger och lösa trådar. En helt vanlig Sune-bok och den får mig rentav att börja vältra i skratt. Minns alla de otaliga gånger då jag somnat med en Jordanbok i hand i en av hans utsvävningar om kjolar och flätor. Får mig in på en egen spekulation, kan det vara så att han är fetechist? (!)

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 20:16
Datum: 2002/09/30