Det beror väl på hur unge herr Kökspojke skildras ...
>:) Den fattige grabben som kommer sig upp och Blir Något, finns i verkligheten och han finns precis överallt i litteraturen. Han symboliserar, litterärt sett, den omogna människan som växer upp, och den sagan tror jag inte att folk någonsin kommer att tröttna på.
Det finns bra och det finns dåliga historier på exakt samma tema. Det är genomförandet som betyder något. Om grundkonceptet med kökspojken och Striden Mot Den Onde varit dåligt från början, så hade det inte gjorts fjorton miljoner berättelser på det temat. Men det blir sällan bra om den som skriver bara ägnar sig åt kopiering istället för skapande. För en författare - tror jag! - handlar det kanske inte så mycket om att sitta och slå knut på sig själv i försöken att hitta på en Absolut Originell historia, utan snarare att engagera sig i det man skriver, att våga använda sin egen personlighet. (Inte i själva berättelsen alltså, utan i berättartekniken.)
Men om man vet vad man faktiskt SKULLE vilja läsa om, men inte hittar det i någon skriven bok, då ska man sätta sig ner och skriva den boken själv.