Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Alver, odödlighet och familjeliv

Fakta om Alver
Quendi: Är benämningen på alla alvraser. Detta namn gav de sig själva när de vaknade vid sjön Cuiviénen, och betyder ?de som talar med röster?, eftersom de trodde sig vara den enda levande rasen (Uppvaknandet skedde ungefär 9000 år innan första åldern). Dessa alver var Ilúvatars första barn som de kallades. De var ett skönt folk som älskade allt det goda. Stjärnorna och musiken var något som de älskade mer än allt annat. Av dessa skapades sedan tre släkten, Noldor, Teleri och Vanyar. Alverna sades dessutom ha evigt liv och de kunde inte bli förgiftade eller bli smittade av några sjukdomar. Dock åldrades alverna även om det inte var lika snabbt som människorna. Men det var fullt möjligt att alver dog av ålder när de blev mellan 10 000-20 000 år. Men efter sin död (antingen den var av ålder eller strid) så fördes alverna till Mandos där de sedan återföddes. På så sett blev alverna aldrig överbefolka trots sin långa ålder. Alverna hade också mycket bra syn och hörsel än människorna som gjorde dem mycket skickliga som jägare och liknande. Alvers favoritvapen är de alviska långbågarna. Även svärd och andra vapen förekommer och vissa använde sig av magi och magiska runor när de smiddes. Tilläggas bör att Tolkiens mörkeralver inte var onda, som så oftast är med alver i andra böcker, utan valde att leva utan gudarnas hjälp i början, i en mörk värld.
Vanyar: Var det första alvsläktet. De kallades även Högalver. Namnet Vanyar betyder ?De ljusa? och syftar på deras ljusa hår. De var klartänkta och mycket fredliga och drog sig hellre undan faran än att stanna och försvara sig.
Noldor: Var de visaste av alvsläktena och hade stora kunskaper i smidandets konst. Dessa alver kallades Djupalver och deras stora språk var Quenya som senare utvecklades till Sindarin efter att det blivit förbjudet att talas. Deras hår var ofta mörkbrunt och deras klädstil var anpassad till miljön de levde i.
Teleri: ?De sistkomna? var de tredje alvsläktet och det största till befolkningen. Deras språk kallades Telerin. Alverna här var mycket intresserade av det stora havet och levde därför ofta i närheten av det där de byggde stora båtar som kunde segla över dem. Av dessa utvecklades även fler alvsläkten som blev kallade Lindar, Sindar, Nandor, Silvan alver och Laiquendi.


Namn: Canoy
E-post:
Tid: 02:10
Datum: 2002/10/05