Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

tips för er m författardrömmar

Bah. Skrivande kan ta tid. That's a fact. Resultatet blev ju i alla fall bra.
Jag har saker som ligger sedan jag var tolv, trettan,

Att säga att en bok skall vara för en viss åldersgrupp kan orsaka problem. Jag tror jag läste Brott & Straff före jag läste Ronja Rövardotter. Bara för att nämna ett exempel. Tolkien före Mumintrollen och så vidare. Men som sagt, jag var väl ännu en av dem som började läsa vuxenböcker ganska tidigt (lagt större delen av min ekonomi på böcker sedan jag var runt åtta). Undrar ibland om jag kanske missade någonting. Fast å andra sidan, de barnböcker som är så bra kan jag läsa med god behållning än idag.

Till saken hör ju att man måste skriva för sin egen skull. Någonting annat går ju inte. Och om man inte trivs med att skriva för barn, då är det ju ingen idé, även om det skulle vara lättare att bli utgiven. För det ligger inga större pengar i det, man måste ju skriva för sin egen skull.

Det är helt enkelt inte lika roligt att skriva böcker anpassade för att nästan alla i en viss ålder skall kunna läsa dem. Personligen har jag stora problem med språket. Jag kan helt enkelt inte använda mig av ett språk som inte är för avancerat. Jag vet inte hur man gör, misslyckas totalt. Och så måste jag lämna ute de mörkare delarna av mitt skrivande, de jag verkligen tycker om att beskriva.

Men visst försöker jag då och då, bara för utmaningens skull och för att variera mig. Men utgiven som barn- eller ungdomsboksförfattare, det lär jag aldrig bli (inte för att jag kommer bli det som författare av "vuxnare" (även om det är fel ord, för *jag* är ju inte vuxen själv) litteratur heller).

Jag skriver helt enkelt för att jag älskar det, och hoppas att någon gång så kanske man blir utgiven ändå.

Och nu har det väl kommit tjugo inlägg mellan det här och det jag läste senast...


Namn: Julle
E-post: johan-julle@telia.com
Tid: 18:14
Datum: 2002/10/08