Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vem är du?

Människa. Alltid människa. Använder helst inte andra raser, tycker till exempel att dvärgar ofta är tråkiga och alver rent avskyvärda. Men det är bara min personliga åsikt.
(Alver är onda, så det så, för det har Gollum sagt ;)). Ett samhälla med stora drag av vår medeltid, alltså, antar jag? :/
(Fantasy måste trots allt inte utspela sig i en sådan tid.)

Yrke? Om möjligt, någonting i stil med skrivare, om behovet av sådan är tillräckligt stor för att jag skall kunna leva på det. Vad som helst som inte kräver större praktiskt handlag.

Personlighet? Bah, inte vet jag. Intelligent. Opraktisk. Hjälpsam. Uppoffrande (för vänner). Svår att komma nära. Smått retsam, kanske lite otrevlig av och till.

Styrka, svaghet? Jag är en vanlig människa med allt som hör till. Jag känner rädsla, oro, hat. Jag känner vänskap. Jag går att skrämma, jag kan vara modig.

Magi är ingenting som bör överanvändas, det förlorar sin mystik i så fall. LotR är ett utmärkt exempel på en bok som verkligen tagit till vara på magins fördelar och använder dem genom att *inte* låta en hel rad mäktiga magiker springa omkring i världen, och genom att inte heller förklara den på något vidare sätt. Kanske hade det varit bättre om Silmarillion och alla de andra böckerna byggda på Tolkiens anteckningar aldrig kommit ut...


Namn: Julle
E-post: johan-julle@telia.com
Tid: 00:13
Datum: 2002/10/10