Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vem är du?

Här ska jag förklara ondskan i min till 99% oskrivna bok.

Korsfararna var inte onda, trots att de plundrade, mördade, tvångsdöpte och våldtog. De trodde bara att det var guds vilja. Mina ondingar följer samma mönster.

Till skildnad från tex Jordans ondska, som bara finns utan anledning så har de(mina ondingar) ett skäl: Att rensa världen från guds fiender, och krossa #hedningarna". Sedan fins också den vanliga viljan bland monarker att utöka sin makt och vinna ära.

Att de offrar människor har rent religösa motiv, ungefär som det var i Mayaimperiet. Det anser de inte vara något fel eftersom mina onding folk ända sedan barnsben lärt sig att det är guds vilja.

Precis som i den vanliga världen under medeltidsepoken så finns det adel och ofrälse. Ondingarnas statsystem är en blandning mellan feodal och kommunismsystemet. Vanligt folk ifråga sätter nästan aldrig att de ska vara mindre värda en adeln. De ser det så att gud har bestämt det, och dessutom tror de på återfödelse och ser de som ett straff för att de har syndat i tidigare liv.

Min onding ras(det finns både "onda" människor och denna ras) kallas horader(eng. horads) och de dödar människor när de får chansen och ser ner på människor som om de var djur. Precis som människan gör med dem. Människan har dödat alla horader som de tagit till fånga så länge någon kan minnas och horaderna gör sama sak. Människan anser horaderna onda, horaderna anser människan onda. Så var det förövrigt i midgård. Orcherna dödade alla människor de hittade men människan gjorde samma sak med orcherna. Ett exempel är vid Helmsklippa. Vad händer med de tillfångatagna orcherna där? Jo, de bli dödade.

När det gäller ursingislösa plundringar så har människan god eller "ond" alltid plundrat. Se på Gustav Adolf eller Karl den tolfte. Eller Sovjet och Frankrike och USA(vietnam). Samma sak gör ondingarna i min bok. Sen är bara de riktigt goda, som är lojala till huvudpersonen, och inte till de "goda" feodalstaterna, det sistnämda plundrar fortfarande i varierande grad.
MvH Jor


Namn: Jor
E-post:
Tid: 10:00
Datum: 2002/10/13