Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dåliga filmatiseringar

Canoy: jag var trött.

Jor: Jag är också ateist, men många människor är troende kristna så det är *inte* ett dåligt argument.

Julle: Hjärnan är så stor eftersom miljoner nervceller (*hjärnsubstans*) dör dagligen. Det skapas aldrig några nya nervceller, vi får nöja oss med dem vi har, så alla de andra oanvända cellerna är reserver.




Mer om vegetarianism:
igår var jag viss ltie virrig.
Vad jag *menade* (*drar efter andan*) var att vegetarianer inte anser sig ha rätt att äta andra djurs kött och blod. Det anser sig köttätare ha.
Människan är för det mesta ett rovdjur (allting är relativt!) och rovdjur äger en viss... girighet.
Önskan, och den trodda rätten, att äga makt över andra, eller åtmisntonde få *konsumera* dem.Vegetarianer och veganer avsvär sig den "rätten", och känner sig därmed mer harmoniska...
Svårt att förklara...

Tanken på att konsumera någon annan varelse kött eller blod blir för vegetarianen jämnställt med att stjäla, eller värre.
Något som är absolut tabu.
(vilket förklara reaktionen folk får när de föreslår för en vegetarian eller vegan att "men du kan väl peta bort köttet?" *tss, tss, no way..*)

Den där naturliga "girigheten" är kanske inte så bra för människan, vi är trots allt väldigt intellektuella varelser, eftersom det upptar en del av sinnet med "dåliga tankar" (ha-begär är aldrig bra). Slipper man "ha-begäret" blir sinnent aaaningen renare (hoppas att jag inte trampar någon alltför hårt på tårna).
...Sinnet blir mer avslappnat, kan man säga istället.

Det kan vara anledningen till att vegetariansim är så nyttigt, eller också beror det på att maten är nyttigare, helt enkelt.

Såja.
Det var DET jag ville säga... tror jag.


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 18:03
Datum: 2002/10/13