Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jörgens hemligheter eler inte?

Jag tror inte att Jörgen vill sitta och tjuvhålla på några "hemligheter" här ...

Det måste ju vara roligare för en förlagsredaktör att få in mängder av högklassiga, framtida bästsäljare, än att begravas under mediokra luntor från folk som har noll koll ...

Ja, det är såå lätt, faktiskt. Skriv en högklassig blivande bästsäljare så är din lycka gjord.
Eh.
Eller så här: skriv den bok som du själv gärna skulle betala ~200 spänn för och sedan sträckläsa tre gånger i rad. Självfallet ska inte boken redan existera.
Fråga därför dig själv vad du tror att du tillför den litterära världen med detta verk. (Detta råd har inte jag hittat på och gud vad jag hatar det. Visserligen är det nog sant men usch, det är jobbigt att tänka på ...)

Mitt eget, personliga lilla råd är annars: var inte lat. Dra aldrig till med några färdigtuggade klyschor bara för att du inte orkar tänka dig in i scenen ordentligt. Kopiera aldrig amerikanska actionfilmer eller någon annans storsäljare, nej kopiera ingenting utan kliv in i din egen historia och upplev den med alla sinnen, och var sedan noggrann med att förmedla den upplevelsen, DIN upplevelse. Det spelar ingen roll om du skildrar en köprunda till Maxi eller ett skattsök under ett berg, du ska berätta det som DU ser, hör, luktar, känner när du befinner dig i din fantasi och "är" de olika personerna.

Det var mitt femöresråd. Nu ska jag gå och följa det själv, ähpuh.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 19:30
Datum: 2002/10/29