Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

HTR - magi?

Hej, hej...
Jag har inte varit alltför aktiv här på phorumet den senaste tiden. Det beror på att jag av någon känd eller okänd anledning hamnat i ett jobbigt mentalt tillstånd som säger att inget är viktigt och att jag helst bara borde gå och lägga mig. Detta är givetvis inte bra för skolan, eller för något annat för den delen. Men det är inte vad jag tänkte skriva om nu.

Som jag möjligtvis tidigare påpekat så bygger jag för tillfället på ett eget rollspel som är både originelt och till stor del verklighetstroget. Det utspelar sig i obestämd fantasy - både när det gäller tid och magi. Jag lägger till lite nya saker då, mest när det känns som att det behövs. Det existerar en sorts betaversion som jag testar på folket i vår förening, och reglerna täcker i stort sett allt som behövts för att föra spelet vidare.

Hur som helst... arbetet går långsamt vidare och nya saker måste införas. Just nu sysslar jag med en hel del saker parallelt. Rubriken HTR utläses "Hjälp Till Rollspel", och det är just vad jag gärna skulle vilja ha. Det kommer att dyka upp en del rubriker med förnamnet HTR lite då och då. Just nu är det magi som jag funderar lite över.

Själva magisystemet - vem som kan lära sig magi, hur man lär sig och hur mycket man kan "ta in" - är redan utvecklat till en sådan grad att det fungerar mycket väl. Sedan kommer den roliga biten: alla hundratals formler som en trollkarl bör kunna.
Då är frågan: "Vilka är dessa?".

Jag skulle därför vilja ha in lite förslag på saker man kan uträtta med magi. Inte bara saker i stil med eldklot, blixtar och energistrålar utan lite allt möjligt. Räkna gärna upp lite saker som t.ex. Aes Sedaier kan utföra eller liknande. Många typer av magi skadar väl knappast, även om de säkert kan vara bra i strid.
Jag skulle behöva lite stora magier och även lite små magier i stil med att flytta föremål med tanken.
Det är en uppgift.

En annan är följande:
Då lever ett vanligt liv enda tills den dag då du upptäcker att du har en föråga att bruka magi. Genast försöker du fundera ut ur det kommer sig att du kan göra det och snart har du utvecklat en egen religion som helt enkelt speglar vad du själv tror på. Kanske du är helt säker på att du inte längre kan bruka magi om du berättar att du kan det, eller om du utför "onda" handlingar?
Det skulle vara intressant att höra några grundläggande saker inom dessa religioner.
Om ni sedan upptäcker att ni inte är ensamma, det finns även andra med förmågan. Antagligen vill ni inviga dem i hemligheterna, eller?
Och hur skulle ert träningsprogram se ut? Meditation? Flytta små saker med tanken? Kombinera magiträning med kampträning?

Alltså, det blir tre saker som vore intressant att höra om:
1. Vilka magier kan tänkas finnas? Hur svåra är de?
2. Hur skulle du bygga upp din egen religion kring din egen förmåga att använda magi?
3. Hur skulle du "utbilda" andra?

Jag är tacksam för så många svar som möjligt, och fattas något kan jag alltid ändra det på efterhand.


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 23:16
Datum: 2002/10/31