Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

HTR - magi?

Jag ska nu lägga ut lite information om magin i spelet. Till en början ska jag citera inledningen till magikapitlet som jag skrivit till mig själv (ett mellanting till minnesanteckningar och instruktioner):

"Näst intill alla intelligenta varelser kan lära sig att bruka magi med hjälp av en skicklig lärare. Med detta ej sagt att alla gör det. Många fruktar magi och tar avstånd från allt som har med det att göra. Det finns också de som inte tror på magi, eller de som tror att de inte själva kan bruka den. Dessa kommer antagligen aldrig att lära sig magi. De som å andra sidan innerst inne tror på sig själva och verkligen vill lära sig har desto större chans.
Någon gång då och då träder en ovanligt mäktig trollkarl fram. En trollkarl med extraordinära krafter. Så gått som ingenting förutom en mindre armé förmår att stoppa honom. Men man träder inte fram med ett enda litet steg. Flera av de med potential att bli dessa mäktiga utövare av magin känner inte till den. Sedan gäller det att överleva tills man hunnit bli mäktig nog, vilket kanske inte är så lätt. Men det första steget är att inse sina egna krafter.
Alla trollkarlar blir inte lika starka. Förmågan att bruka magi är medfödd och går inte att träna upp. Detta så kallade Magipotential avgör hur lätt man kan lära sig använda magi, men även hur stark man kan bli."


Till skillnad från de flesta rollspel utspelas detta i en värld där folk känner till relativt lite om världen överhuvudtaget. Detta gäller även magi. Vanligtvis brukar folk i böcker, filmer och spel av någon konstig anledning veta exakt hur magi fungerar.
I den här världen finns det ingen som vet vad magi är, allt bygger på deras egen och deras föregångares tro. Ingen säger att "där finns en källa du kan dra kraft ur (den finns där, överallt, men bredvid vår egen värld, så du kan inte se den)".
Följaktigen finns inte särskilt mycket att säga om magi.

Folket i världen bor för den delen utspridda, och många bor i glömda dalgångar och på andra avlägsna platser. Människorna som bor så ensligt känner bara till att det finns fler som dem (de känner inte till alver, dvärgar eller liknande annat än från sagor), vad deras by heter och i bästa fall vilket land de tillhör då de gör det.
Kort sagt: världen är ännu ung och några större krig har inte kunnat bryta ut. Ingen vet hur stor världen är och vilka som bebor den.

Detta har lett till att alla de som upptäckt sina magiska förmågor i brist på annat skapar sin egen religion. Det finns (inte än på flera hundra år) något Tar Valon dit folk dras.
Därför finns många uppfattningar om var magin kommer ifrån, och det är bland annat sådana jag vill höra om. Någon kanske tror att magin kommer av att man dricker te på något visst vis eller vad som helst. Det hela leder till olika ceremonier som flera tusen år senare kommer att följas utan att någon begriper varför.

Mycket mer än så finns nog inte att säga, såvida det inte finns någon specifik fråga ni vill ha svar på?


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 00:57
Datum: 2002/11/02