Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

HTR - magi?

Ett litet förslag.
Alla har en "källa" inom sig. Källan står i direkt kontakt med en större källa, en universal källa. De är bara det att ingen kan känna källan inom sig från födelsen. Det är något man tränar upp. Källan vaierar i storlek från person till person och ju större den är ju lättare är det för personen som härbärgar källan att lära sig magi, och ju större den är ju mäktigare blir också vederbörande. När man drar kraft från sin källa så töms den, helt eller delvis beroende på hur mycket magin man använder. Det är nu kontakten med universal källan kommer in i spelet. En svag rännil av kraft från denna källan(unversalkällan) börjar sakta fylla på äns egen personliga källa, men det tar tid att återfå sin styrka. Det man skapar med magi "bleknar" til slut bort. Ex kan inte ett föremål sväva hur länge som helst. Denna använda, eller begagnade magi om man säger så, kommer tillbaks till universalkällan där den "återuppstår" och återigen väntas på att dras in av någon magiker.
När det gäller hur magin utövas så tycker jag absolut att du ska skippa trollformler, magisksand och magiska stavar etc. Istället så ska magin skötas av magikerns psyke, han ska för sin inre syn forma de nät av magi han vill använda, även om han/hon kan göra rörelser med händerna om det gör det lättare för dem(ungefär som för Jordans Aes Sedaier som måste göra rörelser till annars sätter deras psykiska spärr in och stoppar dem, deras undermedvetna kan helt enkelt inte förlikas med tanken på bara stå stilla och frammana eldklot ur ingenting).
När det gäller vad för sorts magi man kan göra så säger jag ALLT förrutom:

a) Väcka döda till liv

b) Ta kontroll över folks sinnen och styra dem eller få de att tycka saker som de inte gör(typ att få dem attälska någon det hatar).

c) Flyga

d) Sätta upp sköldar mot fysiska ting men som ändå släpper igenom magikerns magi. Då skulle ju magikern bara kunna sätta upp en sköld och sedan gå ut på slagfältet och slakta hela fiendens armé.

När det gäller det med ovanligt mäktiga magiker så föreslår jag att de kan hämta kraft från universalkällan, direkt utan att använda sin egen mindre källa. Det skall dock finnas en uttrötnings-effekt som gör att hjärnan påverkas av att ta kraft ifrån universalkällan så att man måste vila när man använd för mycket kraft därifrån(och vilar man inte så svimmar man tillslut).
MvH Jor

ps Jag har inte gått igenom stavning och formuleringar i detta dokument så det kan möjligtvis bli lite grötigt här och där.
DS


Namn: Jor
E-post:
Tid: 14:16
Datum: 2002/11/02