Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Drakens återkomst? Harry Potter?

Helt förståeligt, Christina. Många personer har fördommar mot vampyrböcker... Sett för många B-skräckisar, och tänker inte att filmer aldrig någonsin blir hälften så bra som böcker blir.

(mer efter mitt snack om Anne Rice's böcker kommer)

Vampyrkrönikorna är orginella, eftersom de ser historien från vampyrernas synvinkel istället för en valfri vampyrdödare/otursamm bimbo/okänd ättling som i de flesta filmer och böcker.
Detta ger, naturligtvis, en helt ny domension till legenderna.
Hur tänker en varelse som tvingas parasitera på andras liv för att inte dö? En ex-människa som adrig mer kan få solen, utan att få betala ett riktigt högt pris för det? En varelse som lever för evigt?
Det är mycket intressant, karaktärerna känns äkta och genomtänkta, eftersom det är så orginnellt kunde Anne Rice inte bara kopiera någon storsäljare och hoppas på det bästa....
Louis vill inget hellre än slippa tillvaron som vampyr, men han har inte modet som krävs för att ta självmord...
Lestat ville aldrig bli vampyr, han blev det helt mot sin vilja, men om han nu måste vara ond planerar han att vara bra på det.

Det är mycket psykologi och filosofi, prat om gud och djävulen och döden i evigheeeeter, vampyrerna får nervsammanbrott eller blir galna eller tar självmord, eller blir förälskade (alltid olyckligt - vampyrer kan förmodligen inte bli lyckliga?), allt rundat med lite action och roliga kommentarer, handling och snygga miljöbeskrivningar.

Allt är naturligtvis rätt så demprimerande, men jag gillar deprimerande...

I "blood and gold" tillbringar Marius 600 sidor åt att leta efter sin ungdomskärlek Pandora - och när han slutligen hittar henne, efter en massa hinder och bivägar, går det inte alls som han tänkt sig.

Jag gillar dem...
Sådär. Nu har jag pratat om något annat än exakt vad jag tycker om Jordan en liten stund.




Idag läser jag "Väntans sten" i "Gröna ängelns torn".
Jag gillar verkligen serien...

Jor: du kommer förmodligen gilla Svart eld så mycket att du köper den i alla fall....


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 22:44
Datum: 2002/11/08