Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Och vad händer sedan?

Förlåt om jag inte riktigt hänger med här. Christina, du är alltså debuterande författare. Vad heter du mer än Christina och vad heter din roman.

Angående det där med verklighetsflykt. Jag tycker inte att det bara är fantasyböcer som står för det. Vi läser "Ondskan" av Jan Guillou i skolan nu, och jag tycker att det kan vara skönt att lägga sig och läsa den en stund. Även fast den är, socialrealistisk och inte speciellt, vad ska jag säga, det är ju inte "pure entertainment" att läsa den precis. Men ändå. Förstår ni vad jag vill ha sagt.

Men jag tror att det här med verklighetsflykt är något som sträckers sig bakom böckernas värld: Vi har såporna, även fast de inte är några större begåvningar angående varken, skådespel eller manus, så är det ju personerna man engagerar sig i. Jag tror det är historien i sig som fascinerar och som fastnar. De olika karaktärerna och dess liv.

Det finns flera exempel. Om ni någonsin spelat "Final Fantasy VII" så förstår ni vad jag menar. Där är historien och personerna så fascinerande och tilldragande att man inte vill sluta spela.

Så jag håller med Christina. Det är historien som är viktigast och inte att det är en fantasybok.


Namn: Fredric
E-post: fredric99@hem.passagen.se
Tid: 18:41
Datum: 2000/09/18