Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Anne Rice

Förlåt, jag kunde inte låta bli.


Jag tänkte komma med lite låttips:
1. Redeemer av Marylin Manson är nog den coolaste låten om vampyrkrönikan.
2. "Carry on dancing" av Savage garden är den låten om böckerna som kommer på andra plats.
3. På tredje plats kommer den andra verisionen av Marylin Mansons låt, men sången är bättre ocensurerad, tycker jag. Svordommarna är en del av Mansons stil.
Censur suger...


Kultfakta:
det finns faktiskt en röd tråd i böckerna.
Tro det eller ej, men annars skulle det inte kallas en serie.
I den första boken dör Claudia (alla vet det, eller hur? Filmatiseringar brukar avslöja sådana saker... Och filmen gick på bio '95 och har visats på TV), hon avrättas för det hon gjorde mot Lestat.
I den andra boken återvänder Lestat och berättar om sitt liv.
I den tredje boken händer det massor av grejor knutna till Lestats tidigare handlingar och Akasha, vampyrdrottningen, vaknar från sin djupa sömn (gick på bio i maj-juli? det här året, så jag ska inte avslöja något om slutet).
I fjärde boken är Lestat oerhört deprimerad och funderar på självmord. Han tänker ofta på Claudia, och han förföljs av en ondskefull dödlig.
I femte boken handlar det mest om religion. Djävulen och änglar. I svensk översättning heter boken "djävulens frestelser" vilket rätt bra avslöjar bokens handling... Lestat är ännu mer galen än han var i fjärde boken.

Sjätte och sjunde boken handlar om andra personer än Lestat.

I åttonde boken är det David Talbot som är huvudperson tillsammans med Louis och voodoo spiritualisten Merrick. Louis grubblar på vad som hände Claudia och David kontaktar Merrick, som kan tala med de döda. Verkligt bra bok... Lestat återvänder i den här boken.

Läget blir lite surt mellan vampyrerna och the Talamasca, kanske blir det strider av i fortsättningarna?
*undrar vem jag skulle hålla på - huvudpersonerna eller de goda?*

Nionde boken har jag inte läst, den kom ut förra månaden. Lestat är med i "Blackwood farm", och man får veta *lite* mer om vad satan det var som HÄNDE i slutet av djävulens frestelser.

Det finns fem off-spinn böcker.
Tre om mayfair häxorna som Merrick är släkt med (the witching hour, Lasher, taltos) och två om vampyrerna (i Pandora får vi veta mer om vad som hände Pandora när hon skildes från Marius i bok 7, Blood and Gold, och i Vittorio the vampire snackas mer religion, ifall man av någon anledning inte fick nog av det i Djävulens frestelser...)

...Jag är sjuk, och har alldeles för mycket tid över.




Minne, sorg och törne rockar!


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 16:28
Datum: 2002/11/23