Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Kreativ skrivkonst?...

Sitter här på mitt rum och befinnner mig i yttersta förtvivlan nu när julen mer eller mindre står i farstun. Paket att slå in, och ännu fler att köpa. Men istället för att stressa runt och se helt vettlös ut har jag satt på en kanna kaffe och läser roliga liknelser av barn. Har rentav skrivit en av dem själv när jag var 11 år gammal... (vilken det är får läsande själv klura ut) Tänkte bara delge dem som avskräckande exempel på hemska saker att skriva i sina berättelser.

"McBride föll tolv våningar och slog i trottoaren som en plastpåse fylld med grönsakssoppa."

"Från vinden kom ett onaturligt vrål. Hela scenen hade en kuslig, spöklik atmosfär, inte alls olik den som ofta uppstår då telefonen ringer precis då Loket Olsson har slagit ett telefonnummer i direktsändningen."

"Hennes ögon var som två bruna cirklar med stora svarta prickar i mitten."

"Hans tankar snurrade i huvudet, fastnade i varandra och släppte taget, som kallingar utan mjukmedel i torktumlaren."

Hemskt säger jag bara. Var tvungen att lägga mig på golvet och hålla mig för magen, som ryckte i kramper av mitt skratt, skulle gå över =)

MvH Nevyn


På universitetets kurs i kreativ skrivkonst fick eleverna uppgiften att skriva en kortfattad uppsats som skulle innehålla följande fyra element:

religion
kunglighet
sex
mystik

Den prisbelönta uppsatsen löd som följande: "Herregud," sa drottningen. "Jag är med barn. Jag undrar vem som är fadern?"


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 18:13
Datum: 2002/12/12