Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Skrivförmåga

Kryper fram ur mitt hörn för att göra mig hörd. Varför vet jag inte riktigt, vill skriva av mig lite.

Har lite funderingar om hur man klarar av att skriva en bok.

Beskrivningsförmåga

Detta är ett väldigt stort problem, i alla fall för mig. När jag får ideér till delar av mina berättelser så kommer de i filmsekvenser. De är helt suveräna och detaljrika. Men sedan när jag försöker skriva ner dem så försvinner jättemycket. Går det verkligen att arbeta upp en beskrivningsförmåga eller är det så att antingen har man det eller inte? Man har läst biografier om kända författare att deras lärare ibland redan från de första åren i skolan säger att de redan då kunde se att författaren i fråga hade en förmåga att bli en författare. Vad tror ni om det? Sant eller skröna? Om det är sant så kan man ju lika gärna lägga ner försöket att skriva, för ingen lärare har sagt något sånt till mig.

Detta kom mig att tänka på när jag gick i 5:an eller 6:an så skulle klassen skriva en julberättelse, som sedan skulle läsas upp. Alla skrev om jultomtar, julklappar och allt trevligt som hör till julen. Alla utom en person, jag. Titeln på berättelsen var något i stil med "Vampyrernas Adventfest" Den var inte bra, men blodig och efteråt så sa läraren till mig att han inte gillade den. Man kan ju i alla fall säga att jag körde en originell idé... :O)

Nåja, nu svävade man bort i barndomsminnen, tillbaka till nuet...

Frågan är måste man ha en medfödd beskrivningsförmåga, eller går den att bearbeta fram? I så fall hur skall man gå till väga för att arbeta fram förmågan?

Finns ju en hel del här som skriver egna berättelser. Så jag tycker att det skulle vara roligt att höra hur ni gör för att klara av att få liv i era verk. Alltså hur ni fått er beskrivningsförmåga? Har ni den medfödd? Skriver ni berättelse efter berättelse tills förmågan blir bättre? Skriver ni dagbok? Eller har ni andra tips?


Namn: Flamnag
E-post:
Tid: 21:55
Datum: 2002/12/12