Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasymusik

Istället för att fråga om något tänkte jag bidra med en sak.

Som många andra extremt fantasyintresserade sysslar jag med en del projekt, såsom att skriva en bok. När jag skriver finner jag att hjärnan ibland är allt för upptagen med att tänka på "den där vackra kvinnan som..." (låt oss strunta i det nu), så för att kunna ställa in hjärnan på fantasyfrekvens igen, brukar jag sätta på musik i bakgrunden. Tänkte därför ge lite tips på fantasymusik.

Rhapsody - ett italienskt power-metalband som är mer fantasy än Peter Jackson någonsin skulle kunna drömma om att vara.

Nightwish - ett finskt "opera-metalband" med en sångerska som sjunger trolskt, och med melodier som är svindlande bra. (mitt favoritband f ö)Bandet som slog Eminem på den finska marknaden samma vecka som Eminems nya skiva lanserades. Nightwish har slagit alla försäljningsrekord som finns i vårt grannland.

Soundtracket till Conan - låten the riddle of steel är ju en gammal klassiker som heter duga!

Soundtracket till FFVI-IX - Final Fantasy-spelens kulmen passerades enligt mig med Final Fantasy X, men spelen sex till och med nio har en helt magisk musik, liksom spelen är förtrollande. Vem har lyckats bevittna introt till FFVIII utan att känna kårar längs ryggraden?

Blackmore's Night - Richie Blackmore och Candice Night's band spelar medeltida musik på ett sätt som får mig att drömma bort mot grå gåsen, en liten krog i gamla stan(sthlm).

Någon som har något mer tips?

"I knew you never before
I see you never more
But the love the pain the hope O beautiful one
Have made you mine 'till all my years are done"

Without you
The poetry within me is dead

- Gethsemane av Nightwish


Namn: Andreas
E-post:
Tid: 16:21
Datum: 2003/01/02