Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ungdomsböcker

Animophs. Hmm :)
Rätt rolig serie faktiskt. Tror jag har nämnt de tidigare.
Jag var helt galen i dem för något år (?) sedan.
Handlar om fem ungdomar i ungefär femton års åldern som träffar på varandra i köpcentrat (typiskt amerikanskt!), och slår följe med varandra på vägen hem eftersom det är mörkt ute och de kännar varandra (lite grann i alla fall).
På vägen hem genar de över en gammal övergiven byggarbetsplats. När de går där bevittnar de kraschlandningen av ett skadat rymdskepp och träffar på den dödligt sårade piloten, en vagt kentaurliknande utomjording. Utomjordingen håller ett sådant där berömt sista tal där han avslöjar att jorden är under attack av onda rymdvarelser som tar sig in i människors hjärnor(paranoid!), och att de bekämpas av goda utomjordingar (de vagt kentaurliknande).
Andaliten (kentaur-varelsen) ger tonåringarna lite högt utvecklad teknologi - förmågan att förvandla sig till djur (därav detta långa rabbel) och ber dem bekämpa de onda utomjordingarna, eftersom de godas attack misslyckades (andaliten - utomjordingen - är faktiskt en av ledarna för attacken. det är aldrig ett bra tecken när ledaren dör).
Andaliten dör och sedan kommer 56 böcker om de där ungdommarnas kamp mot utomjordingarna innan det tragiskt slutar med att en av dem dör (guess who) och kriget avgörs.
Rätt bra.

Annars har vi Diana Wynne Jones.

Och sedan alla de där fasansfulla ungdomsböckerna som skolan tar in.
*ryser*


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 18:19
Datum: 2003/01/17