Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dark fantasy?

Jo, och även jag påverkas av nyhetsrapporteringen så att jag upplever allt det blir allt mer och allt brutalare våld.

MEN! Jag tror nog att Jor har en poäng ändå. Inte vet jag om våldet faktiskt HAR ökat - för det som drabbar mig är inte våldet direkt (peppar, peppar) utan media. Vår nyhetsrapportering styr helt och hållet vad vi ska tycka och tro om tillståndet i världen. Lägg dessutom till den ständiga propagandan för att våld är SPÄNNANDE, och våld är INTRESSANT och våld är DET ENDA SOM HJÄLPER som hela underhållningsvärlden försöker tuta i oss, så är det väl inte så konstigt att vi alla blir extremt våldsfixerade, även om vi inte tycker om det. Många av oss kan inte ens föreställa sig hur en värld utan våld skulle se ut, inte om inte alla människor blir passiva zombier!

Numera ska vi inte bara bekymra oss om hur tillståndet är i våra egna hemmakvarter, vi ska också dagligen ta del av elände från jordens alla hörn. Inte konstigt att det ser så illa ut när man lägger ihop det. Enligt media ska VI också ha dåligt samvete för att vi inte brytt oss tillräckligt mycket om det-och-det-kriget ... fast det ofta handlar om konflikter som man aldrig hört talas om innan. Och vi blir allt fler, så det blir också allt fler "händelser" att prata om.

Jag vet inte om det är värre nu än förr i världen, jag tror knappt det. Läser man historia så blir man ju mörkrädd ibland ... Men att vår kollektiva ångest stiger, det är nog sant, och det är nog minst lika illa som våldet i sig.

Jag märker också att jag är ett barn av min tid. Jag skriver en fantasyroman, och det kommer inte att handla om några pampiga slag på Tårarnas Slätt eller något sådant. Nej, det blir nog snarare terrordåd ... var jag nu fick idén ifrån ... Och det är med ett visst beklagande jag gör så, men det känns som om de stora slagens tid är över, till och med i den här genren.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:22
Datum: 2003/01/31