Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Info om er!

Först, välkommen hit till Phorumet.

Jag är 14, och jag är stolt över det! Till skildnad från sådana som döljer/ljuger om sin ålder, för att de skäms över att vara så unga.

Första gången jag besökte Phorumet så fanns det en tråd som behandlade författaren Niklas Krog. Han har bland annat skrivit boken Jor och Ka. Jor och Ka är en bok om två pojkar i Samarkand (detta är alltså ingen fantasybok). De två pojkarnas far grips efter att ha anstiftat ett mordförsök på landets härskare. Pojkarna flyr. Samtidigt närmar sig mongolerna Persien (Samarkand hade underkuvat persien och skapat ett Stor Persien där delar av Centralasien ingick.) och när pojkarna återvänder många år senare så blir de inblandade i konflikten. En mycket bra bok. Jag skrev då ett inlägg, ett synnerligen omoget sådan, för att försvara boken. Jag använde då nicket Jor.

Vem jag är? Jag är en antiveganisk, ateistisk, krigsstödjare (krig löser ofta svåra problem, snrt ska ni se att Saddams regim fallit). Jag är nog ganska lat, ett tecken på det är att mina betyg är bra i det ämnen jag tycker är intressanta, men ligger på G-VG i de ämnen som jag måste plugga på för att kunna (vilket jag inte gör). Jag är inte vidare filosofiskt lagd om det gäller frågor som "Varför finns Jag?" (svar: Därför att din pappas spermie befruktade ett ägg i din mammas livmoder. Det finns alltså INGEN speciell anledning til att du finns.)
När det gäller livsfilosofier (hur du ska leva) och "högre" filosofier så är det en annan sak. Jag gillar inte i regel dikter, även om jag kan bedömma när en dikt är bra. Liv kan uppstå spontant. Det finns 200 miljarde galaxer, alla med ett par dussin miljarde stjärnor. Slutsats: Det finns utomjordingar!
För övrigt så handlar moral om perspektiv, och det finns ingen Sanning.


Namn: Jor
E-post:
Tid: 21:27
Datum: 2003/02/08