Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

På tal om kvinnor ...

*fnissar litet*

Jag har alla fem Ayla-böckerna inbundna :-)
Varför jag har det vet jag inte riktigt, sååå bra är de inte (med undantag av den första boken, Jor, om du inte fått tag på den, kidnappa något syskon och hota att du ska mata honom eller henne med råttgift om du inte får den i present. Väldigt bra bok). Inte bra nog att köpa inbunda, alltså. Varför? Hormoner?

Grottbjörnens folk, den första boken, är bäst. Den andra, Hästarnas dal, är okej, i alla fall de delar där Ayla lever ensam i hästarnas dal och de få kapitel där hon och Jondalar ger varandra långa ögonkast. De sista trettio sidorna, däremot, suger...

Tredje boken, mammutjägarna, bjuder på triangeldrama, missförstånd, otrohet och en mobbad liten pojke som Ayla tar under sina vingar. Aylas magiska begåvning spirar och hon får mammutjägarstammens shaman som sin mentor.

Fjärde boken, Stäppvandringen, erbjuder den där vandringen över halva kontinenten som bara MÅSTE finnas i alla fantasyböcker, verkar det som. Jondalar och Ayla möter nya och intressanta kulturer, och behandlas med misstro och fruktan på grund av sitt ovanliga färdsällskap (två hästar och en tämjd varg), och Aylas ovanliga bakgrund.
Stackars Ayla. Hon får sin barndom uppdragen så gott som var fjärde kapitel.
Vargstammen de möter nära slutet på boken är väldigt intressanta...

Femte boken är värdelös. Läs den inte. Läs de sista tre sidorna, förresten, och skit i allt annat.


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 16:15
Datum: 2003/02/10