Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Info om er!

Jag har bott i USA. Det är inte något som jag vill göra om igen. Någonsin. Den upplevelsen skrämde mig och fick mig att uppskatta demokrati, utbildning, allmänbildning och Sverige!

De skulle visst kunna välja en diktator, för stora delar av befolkningen bryr sig inte om att rösta. De bryr sig heller inte om vem som egentligen styr landet så länge bensinpriserna inte är för höga. Utrikespolitik bryr de sig föga om så länge det inte handlar om något USAs arme är involverad i, och sällan då heller. De kan tex. inte grundläggande geografi så de vet inte var någonstans som allt händer. MEN så länge som de styrande säger åt dem att USA vinner och USA är bäst så är de ganska nöjda. Det USA och de amerikaner som vi ser i TV här (inte skådespelare utan i nyheter, dokumentärer etc) är ju inte "your average american" utan oftast extrema åt något håll. KKK, högutbildade, rika etc.

Saddam är en diktator och jag stödjer honom inte alls, men han har faktiskt inte attackerat någon utan det är USA som hela tiden provocerar. Hur länge ska Bush kunna gömma sig bakom 9/11?! Som vanligt i vår kapitalistiska värld så är det självklart pengarna som styr och det är ju oljan som drar, inte det Irakiska folkets rätt till demokrati!

Kurdiska folkets rätt då? Hörde inte allt på nyheterna igår, men ska Turkiet verkligen få ockupera större delar av Kurdistan om de ger hjälp till den militära insatsen som onekligen kommer att komma mot Irak? Vilka är Nato att ge bort mark som inte är deras!?

Jor, du kommer avsky mig för att jag säger det här, men om 10 år sådär kommer du se saker i ett annat, mindre radikalt ljus. Man vet inte allt när man är 14, även om jag kommer ihåg att jag trodde det.


Namn: Kiara
E-post:
Tid: 08:34
Datum: 2003/02/11