Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Info om er!

Även jag får väl ta en viss ställning till allt den här allt mer urartade diskussionen om USA och deras till synes rättfärdiga krig. USA är som bekant den enda stormakten som finns kvar sedan kalla kriget och de har tagit det på sina axlar att leka världspoliser eftersom de har en mycket genuin och orubblig uppfattning om att alla kretsar runt dem. Får mig att tänka på den gamla tron om att Jorden var medelpunkten i universum vilket bevisades fel.

Jag har själv varit i USA och min syster har bott och levt ibland dem i fem år. Och ja, de har en viss tendens till att vara så självupptagna att folk ser dem som dumma. Senast jag skulle förklara att sverige låg i Norden så frågade någon om Sverige var Norges huvudstad... De är väldigt självmedvetna men ytterst obildade när det gäller allt som inte ligger på deras egna kontinent. De som däremot vet är oftast de som emigrerat dit eller bara är en generation eller två gammal i landet.

Jor: Lära sig ifrån Stalingradd?! Det blev så blodigt för att ryssarna var övertygade och fantatiska om att det var Stalins ära som vilade i staden att om man inte slogs för Moderlandet så sköts man när man retirerade ifrån en övermäktig styrka av tyskar. Nazisterna behövde knappt göra mer än att stå där och panga för att få ryssarna att springa tillbaka och bli skjutna av sina egna och sedan gå vidare mot oljefälten som de eftertraktade.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 20:52
Datum: 2003/02/11