Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Info om er!

Jor: Det är klart att jag vet hur det gick till vid Stalingrad. Jag har haft lika mycket historia som dig och gjort ett arbete om just det.

Staden bar Moderlandets ledares namn och det betydde lika mycket som oljan. Vad jag försökte säga är att Bagdad aldrig skulle kunna liknas vid det. Dels för att Amerikanerna är fega för att förlora män, och dessutom är det inte alls är samma förutsättningar för att det ska bli ett utdraget krig. Ett par månader på sin höjd, inte åratal av blodigt krig.

Det som gjorde ryssarna så handlingskraftiga var sedan de "lokala" hjälte krypskyttar som hade ihjäl tyska officerade så att vanliga serganter fick agera som majorer. Tänk dig själv kaoset. Såvitt jag vet så har inte Irak en hel drös utav sådana. Vad alla oroar sig för är biologiska vapen. Vad skulle då vanliga markstrider möjligtvis ha för inverkan? Dessutom kommer de troligtvis att göra som alltid. Gömma sig något hundratal mil bort, skicka missiler och sedan svepa in för att slå ner resterna och sedan peka ut möjliga misstänkte och slänga in dem i någon avskärmad anstalt utan rättegång. Sådan är USA:s krigföring och såvitt jag ser så kommer de troligtvis inte att ändra på sig inom det snaraste. Hellre 10 iraker döda av missiler och resten ihjälskjutna medan de inte har ett försvar än att dra över hela landet med marktrupper med en gång.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 22:20
Datum: 2003/02/11