Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad skulle ni säga

Det finns undantag till regeln att boken-är-bättre-än-filmen. "Stekta gröna tomater" tyckte jag t ex var bättre som film än som bok, för den var inte alls lika vimsig. Men där tror jag ändå att det var samma författare till manuset som till den ursprungliga boken.

Jag har för mig att Per Hagman gav ut en bok häromåret som det var någon slags skiva till. Ibland får man nästan lust att skriva musikanvisningar till de kapitel man gör... På Niklas Krogs hemsidor finns en del "musiktips" till hans olika böcker.

En del moderna romaner av t ex Sidney Sheldon tycker jag är väldigt illa skrivna, för de liknar mer filmmanus än riktiga böcker. När man läser så vet man att "ok, med bra musik och snygga kameravinklar så ..." och mycket riktigt blir ju hans historier betydligt bättre när de filmas. Men en "riktig" roman ska, i mitt tycke, inte lita på att någon filmmakare lägger till det som saknas. Hur kul det än vore att komplettera böcker med musik, så är jag lite rädd för att det skapar ännu fler lata författare.

Å andra sidan, det är ju ändå slutupplevelsen som räknas. :-)


Namn: Christina
E-post:
Tid: 09:09
Datum: 2000/10/10